«Τουρκοφάγος» Παναθηναϊκός, φώναξε «εδώ είναι ΟΑΚΑ»!

«Τουρκοφάγος» Παναθηναϊκός, φώναξε «εδώ είναι ΟΑΚΑ»!

Μια απίστευτη ανατροπή έκανε ο Εξάστερος, που μόνο αυτός γνωρίζει, και έλιωσε τη Φενέρ με 91-87. Τρομεροί Παπαπέτρου, Νέντοβιτς και Μέικον. Στο 1-1 το Τριφύλλι πριν τη διαβολοβδομάδα με Μπασκόνια και Ρεάλ.

Με χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο και ελαφρώς βελτιωμένος στη δημιουργία ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Φενέρ, ωστόσο, κατόρθωσε να παραμείνει εντός του σκορ στο ημίχρονο με τη διαφορά μόλις στον πόντο (45-46).

«Κουπί» τράβηξαν και ήταν οι κύριοι εκφραστές της επίθεσης για το Τριφύλλι οι Παπαπέτρου (11) και Πέρι (9). Λίγα πράγματα και από τους σέντερ, με τους Φλόιντ και Παπαγιάννη να μη δίνουν λύσεις στην επίθεση.

Έντονες οι διαμαρτυρίες υπήρξαν στο ΟΑΚΑ για τη διαιτησία με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται σε 3-4 φάσεις με πρωταγωνιστές του Παπαπέτρου και Μέικον.

Στον αντίποδα για την ομάδα του Σάλε, οι Ντε Κολό, Χένρι, Γκούντουριτς, Βέσελι και Μπούκερ αποτέλεσαν βασικές «πληγές» στην άμυνα του Δημήτρη Πρίφτη.

Στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου το Τριφύλλι έκανε μια μίνι ανατροπή από το -8 (56-64) και πήγε στον πάγκο με τη διαφορά στο καλάθι 64-67. Η επάνοδος του Νέντοβιτς έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του Τριφυλλιού εντός παιχνιδιού (12 πόντους στο 34′). Ψύχραιμος ήταν και ο Μέικον στα κρίσιμα σουτ, που έφθασε και εκείνος σε διψήφιο αριθμό πόντων (11).

Ένα γκολ φάουλ του Οκάρο στο 37′ έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με τρεις (82-79). Με ένα γρήγορο 4-0 η Φενέρ το έκανε 82-83. Οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στο Νέντοβιτς, κάτι που δεν καταλογίστηκε ποτέ. Ο Βέσελι έφθασε τους 18 πόντους εκμεταλλευόμενος την αμυντική ανυπαρξία των πρασίνων κάτω από το καλάθι.

‘Ενα αντιαθλητικό έβαλε από το πουθενά το Τριφύλλι μέσα στο ματς με τον Μέικον να εκμεταλλεύεται στο έπακρον την ευκαιρία (86-87) με δύο εύστοχες βολές. Στην επαναφορά το Τριφύλλι κέρδισε φάουλ και ο Νέντοβιτς χάρισε τη νίκη στους πράσινους με 91-87.

Στα ευχάριστα ο χρόνος συμμετοχής του Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος έπαιξε για ένα ολόκληρο τετράλεπτο στο πρώτο μέρος και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι, Μέικον, Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου, Κασελάκης, Ουάιτ, Φλόιντ, Νέντοβιτς, Έβανς, Μαντζούκας, Σαντ Ρος

Δείτε παρακάτω τους πόντους των παικτών του Παναθηναϊκού

«Τουρκοφάγος» Παναθηναϊκός, φώναξε «εδώ είναι ΟΑΚΑ»!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News