Top 10 και Worst 10 επί Αλαφούζου

Άσχημα τα νέα με Τελάντερ

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να μπει σε μία ακόμη έντονη μεταγραφική περίοδο, με το newspao.gr να θυμάται τις δέκα καλύτερες κινήσεις επί προεδρίας Γιάννη Αλαφούζου, μαζί με τις δέκα χειρότερες.

Top 10:

10) Σεμπάστιαν Λέτο: Τι και αν δεν είναι ο “παλιός Λέτο”; Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι υπερπολύτιμος για τους “πράσινους”, καθώς σκοράρει ή μοιράζει ασίστ στις περισσότερες εκ των συμμετοχών του.

9) Ρόμπιν Λουντ: Σε “λαυράκι” εξελίσσεται ο Φινλανδός διεθνής τη φετινή χρονιά στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις (δεκάρι, εξτρέμ, κεντρικός μέσος) και βρίσκεται σε μικρή ηλικία, πράγμα που τον καθιστά σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας.

8) Νίκλας Χουλτ: Εξαιρετικά αξιόπιστη λύση αποδεικνύεται ο Σουηδός διεθνής μπακ. Ο Χουλτ ήρθε από την γαλλική Νις και έχει πάρει την φανέλα βασικού στο σπίτι του!

7) Λουκ Στιλ: Μετά από 2 πολύ καλές σεζόν, φέτος ο Στιλ φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Αυτό φυσικά δεν τον καθιστά αποτυχημένη μεταγραφή. Έχει σώσει πολλές φορές τον Παναθηναϊκό και έχει πραγματοποιήσει αρκετές μεγάλες εμφανίσεις.

6) Λουτσιάνο Φιγκερόα: Ο έμπειρος Αργεντινός ήρθε στον Παναθηναϊκό από την Έμελεκ ως ελεύθερος και αποχώρησε ένα χρόνο μετά  φέρνοντας κοντά 1.000.000 δολάρια στα ταμεία του Παναθηναϊκού. Ήταν πολύτιμος, αφού παρόλο που τις περισσότερες φορές είχε τον ρόλο ρεσέρβας, είχε “ξελασπώσει” αρκετές φορές την ομάδα με γκολ και ασίστ.

5) Ουσμάν Κουλιμπαλί: Επιτέλους βρέθηκε ο παίκτης που θα καλύψει (αν δεν πουληθεί) για αρκετά χρόνια την δεξία πτέρυγα της άμυνας του Παναθηναϊκού με επιτυχία! Μετά από πολλά πειράματα, ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα σταθερό μπακ για τη συγκεκριμένη θέση.

4) Λούκας Βιγιαφάνες: Ένας εκ των αγαπημένων της εξέδρας του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την “πράσινη” φανέλα, δικαιολογώντας την επιθυμία της διοίκησης και του Αντρέα Στραματσόνι να τον φέρουν στην ομάδα.

3) Νίκος Καρέλης: Αποκτήθηκε έναντι μόλις 65.000 ευρώ και παραχωρήθηκε έναντι 3.000.000 ευρώ στην Γκενκ! Η βελτίωση που έδειξε ο Κρητικός επιθετικός ήταν τεράστια και φέτος πραγματοποίησε έναν άψογο πρώτο γύρο με 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Δυστυχώς όμως τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο. Σιδερένιος Νικόλα!

2) Ροντρίγκο Μολέντο: Ήρθαν πολλά μεγάλα ονόματα στον Παναθηναϊκό για τη θέση του σέντερ μπακ, όπως ο Μπουμσόνγκ και ο Σέρχιο Σάντσεθ, ωστόσο ο Βραζιλιάνος στόπερ τους “έβαλε τα γυαλιά”! Είναι ο ηγέτης της “πράσινης” άμυνας και έχει δεθεί ιδιαίτερα με τον κόσμο της ομάδας.

1) Μάρκους Μπεργκ: Φυσικά, η πρώτη θέση δεν θα μπορούσε να ανήκει κάπου άλλου. Ο Μάρκους Μπεργκ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού τα τελευταία 3,5 χρόνια, αποτελώντας ένα πραγματικό “κανόνι” στην επίθεση της ομάδας, μετρώντας 77 γκολ (σε 126 εμφανίσεις) που έχει με τους “πράσινους”.

Οι δέκα χειρότεροι:

10) Στέφανος Ευαγγέλου: Αποτέλεσε επιλογή του Βόκολου ως ένα ανερχόμενο ταλέντο στον Παναθηναϊκό. Η παρουσία του, τόσο στα παιχνίδια νέων, όσο και στα φιλικά του Παναθηναϊκού μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν και για αυτό το λόγο δεν τον εμπιστεύθηκαν ούτε ο Γιάννης Αναστασίου, ούτε ο Αντρέα Στραματσόνι. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα να τον κρίνουμε και από τα επίσημα παιχνίδια, αν και εφόσον κάνει κάποια συμμετοχή.

09) Σέμα Βελάσκεζ: Ήρθε από την Βιγιαρέαλ, ωστόσο στις εμφανίσεις που έκανε έδειξε πως δεν πρόκειται για έναν σταθερό αμυντικό. Μία του ύψους και πολύ του βάθους.

08) Κρίστιαν Λεντέσμα: Ήρθε στον Παναθηναϊκό με επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι, ωστόσο -παρά το ενθαρρυντικό του ξεκίνημα- δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες και πριν λίγες ώρες αποχώρησε, σαν κύριος, από την ομάδα.

07) Εμίρ Μπαϊράμι: Δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα ούτε ο Σουηδός μεσοεπιθετικός, ο οποίος ήταν συνεχώς τραυματίας.

06) Γιοκίν Εσπάρθα: Ήρθε από την Ουέσκα ως “πουλέν” του Φαμπρί, ωστόσο στις λίγες συμμετοχές που πραγματοποίησε, απέδειξε πως “δεν το έχει” με το ποδόσφαιρο.

05) Μίκαελ Εσιέν: Δεν είναι μόνο οι μέτριες (έως κακές) εμφανίσεις του Γκανέζου σούπερ σταρ με τον Παναθηναϊκό. Είναι και ότι αυτές συνδυάστηκαν με ένα τεράστιο συμβόλαιο.

04) Ιβάν Ιβανόφ: Με εξαίρεση ελάχιστες καλές εμφανίσεις, ο Βούλγαρος διεθνής στόπερ δεν δικαίωσε την επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι. Αργός παίκτης, με κακή αντίληψη και πολλά “τσαφ”. Στα θετικά, ότι έχει χαμηλό συμβόλαιο και ότι κόστισε μόλις 100.000 ευρώ η αγορά του.

03) Χρήστος Μπούρμπος: Επιλογή Γιάννη Αναστασίου για την δεξιά πτέρυγα της άμυνας, ωστόσο μάλλον αποδείχθηκε σε “τρύπα” στην άμυνα. Ο Μπούρμπος δεν πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις και αποχώρησε κακήν κακώς.

02) Γενς Βέμερ: Ο Γερμανός μπακ ουδέποτε δικαίωσε την επιλογή των Φύσσα-Βόκολου για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Τραγικές εμφανίσεις από τον 30χρονο μπακ που εδώ και ένα χρόνο “κάθεται” στο συμβόλαιό του

01) Μπρούνο Φορναρόλι: Σαν “τρελός” έκανε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για την απόκτηση του Λατίνου φορ. Ωστόσο εκείνος δεν κατάφερε να δικαιώσει καμία προσδοκία, καθώς σκόραρε μόλις 2 γκολ στην μία του σεζόν στο “τριφύλλι”.

Υ/Γ: Στην δημιουργία της λίστας δεν χρησιμοποιήθηκαν παίκτες που ήρθαν ως δανεικοί.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News