Τον βλέπεις να σηκώνεται και λες «το έβαλε»!

Κορυφαίος σουτέρ της Ευρωλίγκα ο Ντάριλ Μέικον!

Όσο ο Ντάριλ Μέικον χτίζει αυτοπεποίθηση ευστοχώντας από παντού στην πρώτη του (μην ξεχνιόμαστε) σεζόν του στην Ευρωλίγκα τόσο στο ΟΑΚΑ θα νιώθουν χαρούμενοι για την μεταγραφική τους επιλογή.

Ρίχνοντας μια ματιά στα βιογραφικά των γκαρντ σου γεννάται η βεβαιότητα πως το μοναδικό πρόβλημα που δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει φέτος ο πρωταθλητής είναι το σουτ από μακριά.

Ειδικά όταν πατήσει καλύτερα ο Φερέλ, ο Νεμάνια και συνέλθει και ο Πέρι που μπορεί να μην είναι σεσημασμένος σουτέρ, αλλά ο καρπός του δεν είναι τόσο κακός. Μπορεί φέτος ο Παναθηναϊκός να χάσει παιχνίδια από την άμυνα, μπορεί να την πατήσει από τη ρακέτα του, αλλά δυσκολία στο περιφερειακό σουτ δεν πρόκειται να δούμε.

Σήμερα π.χ ο Ντάριλ είναι απόλαυση, όταν αποφασίζει να πάρει μπάλα και να εκτελέσει. Τα τελευταία χρόνια λίγους παίκτες θυμόμαστε στο ΟΑΚΑ να σηκώνονται από το έδαφος και να λέμε στον εαυτό μας …το ‘βαλε.

Τις προάλλες ο Μέικον προκαλούσε δέος με την αποφασιστικότητά του κάθε φορά που έβγαινε από το σκριν και εκτελούσε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν ήταν οι πόντοι ή τα 9 τρίποντα, αλλά ο τρόπος. Η σιγουριά με την οποία αποφάσιζε να εκτελέσει, η ευκολία με την οποία το έκανε και κυρίως το πόσο εύκολο έκανε να μοιάζει να είναι το μπάσκετ όταν ο παίκτης ξέρει να βάζει τη μπάλα στο πλεκτό!

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News