Τον... θυμήθηκαν και αυτόν!

Τον... θυμήθηκαν και αυτόν!

Πάνω που τον είχαμε σχεδόν ξεχάσει ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος σκόραρε στο φιλικό με τον Απόλλωνα κι ακούσαμε ξανά το όνομά του.

Ο μικρός δημιούργησε ντόρο τον Δεκέμβρη του 2019 με την κίνησή του να κουβεντιάσει με ανθρώπους των λιμανίσιων για μεταγραφή, έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του. Η πλευρά του Πατρινού μεσοεπιθετικού, φαινόταν πως είχε πάρει τις αποφάσεις της, οι δρόμοι του μικρού με τους πράσινους θα χώριζαν όταν ολοκληρωνόταν το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του, εκείνο που υπέγραψε το 2017.

Οι εφημερίδες και τα σάιτ είχαν σίγουρη την μετακίνηση του μικρού στο Ρέντη, παρότι με αυτόν ασχολήθηκε και ο ΠΑΟΚ, μέχρι κι επαγγελματική μετακόμιση της οικογένειάς του στη Θεσσαλονίκη προτάθηκε από την πλευρά του, ωστόσο η τελική επιλογή ήταν Πειραιάς.

Η αρχική πρόταση του Παναθηναϊκού (επί Νίκου Νταμπίζα ακόμα) ήταν μόνο ο μηνιαίος μισθός του παίκτη (620 ευρώ) –με τα δεδομένα του πρώτου επαγγελματικού του συμβολαίου- συν κάποια μπόνους εάν έπιανε κάποιες σειρές συμμετοχών, κάποια έξτρα χρήματα δηλαδή, εάν έπαιζε 5 ή 10 αγώνες με το τριφύλλι κ.ο.κ.

Έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις (και) με τον Κώστα Κωνστάντο (ο οποίος είχε αναλάβει το κομμάτι των συζητήσεων με όλα τα συμβόλαια που ολοκληρώνονταν) ο Παναθηναϊκός έφτανε να προσφέρει στην πλευρά Αθανασακόπουλου 1.000 ευρώ το μήνα (14.000 το χρόνο με δώρα κλπ), συν κάποια μπόνους, συν πληρωμένα μία σειρά από διάφορα πράγματα.

Η πλευρά του παίκτη αξίωνε τουλάχιστον τα διπλάσια, ο τεχνικός διευθυντής εκνευρίστηκε αφού τόσα λεφτά δεν έπαιρνε ούτε ο Φάνης Μαυρομάτης που είχε παίξει σε πολλά παιχνίδια βασικός και παράτησε το θέμα!

Τελικά μετά από παρέμβαση Αλαφούζου ο πιτσιρικάς έμεινε στην ομάδα ακούγοντας από τον μεγαλομέτοχο ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλά όνειρα γι αυτόν. Δύο χρόνια μετά ακόμα τον ψάχνουμε, μονίμως εκτός αποστολής αν και επί Μπόλονι στις τελευταίες προπονήσεις έπαιξε και με τους βασικούς!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News