Τον περιμένει η θέση του “οδηγού”

Τον περιμένει η θέση του “οδηγού”

Στα καλά νέα της ημέρας η ενεργοποίηση του Λούκας Βιγιαφάνιες που επέστρεψε στις προπονήσεις χαροποιώντας το προπονητικό τιμ.

Η επιθετική δεινότητα και το aggressive παιχνίδι του Αργεντινού τον στέλνουν συστημένο για τη θέση του ηγέτη του τριφυλλιού. Στην πιο γόνιμη ποδοσφαιρική ηλικία ο νοτιοαμερικάνος ξέρει ότι τον περιμένει η θέση του “οδηγού” της ομάδας.

Η έφεσή του στην πάσα κι η τάση του προς το απρόβλεπτο μελλοντικά θα λύσουν προβλήματα στην δημιουργία, αρκεί να έχει χαφ στα νώτα του που θα κάνουν όλη τη βρώμική δουλειά αφήνοντας σ’ αυτόν το βάρος της απόφασης.

Από τους πιο ολοκληρωμένους χαφ των τελευταίων χρόνων στο Κορωπί, βασικό κι αναντικατάστατο κομμάτι των κραταιών πράσινων του Μαρίνου Ουζουνίδη (με Μπεργκ, Λέτο, Βλαχοδήμο, Κουρμπέλη, Ζέκα, Μολέδο, Εμποκού, Κλωναρίδη, εκείνο το σύνολο μπορούσε πανεύκολα να πάρει το πρωτάθλημα), στη συνέχεια η διοικητική κατρακύλα τον ανάγκασε να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό, θυσιαζόμενος στο βωμό εξωαγωνιστικών “παιχνιδιών” στις πλάτες του Παναθηναϊκού.

Ιδανικό συμπλήρωμα για Καρλίτος, Μακέντα, η πεμπτουσία του ομαδικού all around κεντρώου, με χαμηλό κέντρο βάρους, μάλλον άλυτος γρίφος για όλους τους αντίπαλους προπονητές με τα μις-ματς που θα δημιουργούσε.

Πολύ καλός χαρακτήρας, δεν έχει ίχνος βεντετισμού-κάλλιστα θα μπορούσε-ο αλτρουισμός του αγωνιστικού του στυλ αποτυπώνει και τη φιλοσοφία του για τις ανθρώπινες σχέσεις, για το γεγονός ότι ψηφίστηκε μέσα στους αρχηγούς και για το ότι είναι πολύ αγαπητός σε όλους τους συμπαίκτες του, Έλληνες κι αλλοδαπούς. Πολύ καλό “πακέτο”, αρκεί να ξέρεις να το χειριστείς…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News