Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι δηλώσεις του Πιτίνο για το κάπνισμα στα ελληνικά γήπεδα

Απίστευτη σκηνή: Ο Πιτίνο βγάζει φωτογραφίες το άδειο ΟΑΚΑ (pics)

Μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του πρωταθλήματος, Ο ΡΙκ Πιτίνο στάθηκε sτην ατμόσφαιρα στο κλειστό του Περιστερίου και τόνισε πως εν έτει 2019 δεν γίνεται οι οπαδοί να καπνίζουν στα γήπεδα μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του τριφυλλιού, σχολίασε: «Αν θέλετε να είμαι ειλικρινής, όχι δεν μου άρεσε η ατμόσφαιρα. Οι φίλαθλοι ανάβουν καπνογόνα και δημιουργούν αυτήν την ατμόσφαιρα. Θα σας πω ένα αστείο που είπα στους βοηθούς μου. Οι οπαδοί αυτοί, αν είναι ειλικρινείς δεν μπορούν να απαντήσουν στους γονείς τους για το αν τους άρεσε το ματς ή όχι, γιατί είχαν γυρισμένη την πλάτη ανάβοντας καπνογόνα. Οι φίλαθλοι πρέπει να βοηθούν την ομάδα. Στην Νέα Υόρκη ακούγοντας αυτούς τους ήχους κάποιος θα ήταν νεκρός, οπότε τουλάχιστον δεν συμβαίνει αυτό εδώ.

Όπως έχω ξαναπεί, για τρεις μέρες μετά το παιχνίδι με τη Ρεάλ δεν μπορούσα να μιλήσω λόγω του καπνού στο γήπεδο. Είναι χειρότερο να είσαι παθητικός καπνιστής και όταν είναι έτσι η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή για τους παίκτες και τα παιδιά. Όποιοι καπνίζουν, ας καπνίσουν έξω. Κι εγώ καπνίζω πούρα, αλλά μόνος μου, χωρίς κόσμο γύρω μου.

Το 1960 περίπου 18.000 άτομα κάπνιζαν σε μία συγκέντρωση που είχα πάει, αλλά το 1980 άλλαξαν τα πράγματα. Τώρα είμαστε στο 2019. Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα όταν ξανάρθω. Το πάτωμα δίνει την ίδια αξία σε αυτά που λέω όπως οι άνθρωποι».

Οι δηλώσεις αυτές έκαναν το γύρο του κόσμου, αφού μεγάλα δίκτυα ασχολήθηκαν εκτενώς. Δείτε:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News