Το τιμόνι του ηθικού

Το τιμόνι του ηθικού

Ο Παναθηναϊκός -χωρίς τον Καλάθη- τοποθετείται σε τριτοδεύτερη κατηγορία δυναμικότητας φέτος στην Ευρωλίγκα.

Έχουμε την εντύπωση ότι εκτός από τα κλαμπ με τα μεγάλα πορτοφόλια όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι τόσο μακριά σε δυναμικότητα, το θέμα είναι ποιος έχει το χαμηλότερο ταβάνι.

Ευχής έργον το χειμώνα να δούμε από το Γιώργο Βόβορα ένα σύνολο με έμπνευση , οξυδέρκεια από τον πάγκο κι ικανότητα να παρουσιάσει διαφορετικά πράγματα σε επίπεδο προσαρμογών στον αντίπαλο που θα αλλάξει το μομέντουμ της ψυχολογίας και θα δώσει στον Εξάστερο ξανά το τιμόνι του ηθικού.

Χωρίς να έχουμε μεγάλο δείγμα ικανοτήτων όλοι εικάζουμε πως δίχως πόιντ γκαρντ τύπου Διαμαντίδη ή Καλάθη, ο ΠΑΟ καθίσταται προβλέψιμος και δεν μπορεί να αξιοποιήσει το θεωρητικό πλεονέκτημα που του δίνουν οι γοργοπόδαροι Αμερικανοί κι ο Νέντοβιτς, αφού “αιμορραγεί” σε μάκρος, ύψος, εγκεφαλικότητα και στην “χειρουργική” απόφαση όταν η μπάλα ζεματάει.

Δε φτάνει μονάχα το πάθος το οποίο οι πράσινοι έχουν μπόλικο, με το Νεμάνια Νέντοβιτς πρωτοπαλίκαρο σ’ αυτό τον τομέα, θα χρειαστεί να πέσει πολύς ιδρώτας στις προπονήσεις για να καλυφθούν οι οργανωτικές και αμυντικές αδυναμίες των κοντών, με τα ψηλότερα κορμιά να το ρίχνουν στις διπλοβάρδιες. Αν ο προπονητής πάρει πράγματα από εκεί έχει καλώς, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δούμε “ομορφιές” από την ομάδα κι ας μην την εκτιμάμε τόσο πολύ σήμερα…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News