Το σκορ μαρτυράει τη μεγάλη ανατροπή στον Παναθηναϊκό!

Το σκορ μαρτυράει τη μεγάλη ανατροπή στον Παναθηναϊκό!

Φιλοδοξίες υπήρξαν για την επίθεση του Παναθηναϊκού, αλλά τελικά η άμυνά του πήρε τα εύσημα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (0-0). Γράφει ο Νότης Καμπέρης. 

Τον Παλάσιος περίμεναν να δουν (βασικό) οι φίλοι του Παναθηναϊκού, ο Σάρλια συγκίνησε με τη μαχητικότητα και το πάθος του. Όχι, δεν θα δικαιολογήσω τη φθηνή επιλογή του Τριφυλλιού το περασμένο καλοκαίρι – καθώς άπαντες ανέμεναν κάτι πιο ποιοτικό – αλλά ο Κροάτης, από τη στιγμή που επιλέχθηκε στο αποψινό ντέρμπι, έδωσε και τη ψυχή του στο τερέν.

Από παίκτης του 4… έγινε παίκτης του 6. Με τη βοήθεια και των συμπαικτών του, συνήλθε από τα λάθη του πρώτου 20λεπτου και έβγαλε τελικά το ματς με άνεση. Το ίδιο συνέβη και με τον Σάντσες. Η αμυντική γραμμή έκλεψε τις εντυπώσεις, δεν λύγισε στην πίεση και μοίρασε σωστά το παιχνίδι στο κέντρο.

Σημαντικό ρόλο στην άμυνα έπαιξαν οι Μπρινιόλι (δύο αποκρούσεις) και Πέρεθ (ο καλύτερος του γηπέδου). Αμφότεροι απέπνεαν σιγουριά στους συμπαίκτες τους και ο συντονισμός όλων λειτούργησε αρμονικά σε όλο το διάστημα των 105 λεπτών. Το πρόβλημα, όμως, εμφανίστηκε στην επίθεση.

Παρά το υψηλό πρέσινγκ των πρασίνων, που βγήκε στον Ιβάν, το Τριφύλλι δεν έβγαλε κάποια καθαρή φάση. Και η ευθύνη «πέφτει» στους Βιτάλ, Παλάσιος, Χατζηγιοβάνη και Καρλίτος. Ο τελευταίος ήταν ο πιο δραστήριος, δεν εστίασε στα εκτελεστικά του καθήκοντα (0 τελικές) και οπισθοχώρησε, για να φτιάξει παιχνίδι. Οι ακραίοι μπακ δεν ρίσκαραν και ορισμένες ατομικές ενέργειες των άλλων τριών δεν καρποφόρησαν.

Υπάρχει μεν βάθος στον πάγκο του Παναθηναϊκού (Μακέντα, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό), αλλά κανένας εξ αυτών, δεν στάθηκε ικανός να «κερδίσει» τον προπονητή και να χρησιμοποιηθούν εκεί που το ματς «έκαιγε». Τουναντίον, στην άμυνα οι λύσεις ήταν μετρημένες και είναι εκείνη που κερδίζει την αναγνωρισιμότητα με το σκορ να το δείχνει ξεκάθαρα (0-0).

Από ότι φαίνεται, δεν κόστισε τόσο η απουσία του Βέλεθ (ή του Σένκεφελντ), όσο του Ιωαννίδη…

Υ.Γ Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένα εξαιρετικός προπονητής. Ωστόσο, οι δηλώσεις του μετά το ματς, δεν είναι δηλώσεις… προπονητή.

Υ.Γ 1 Αναφορικά με τον Παλάσιος, απαιτείται περισσότερος χρόνος για την προσαρμογή του. Ας αποφύγουμε για την ώρα… τα μεγάλα λόγια. Ήρθε 31 Αυγούστου και έχει το άλλοθι.

Υ.Γ 2 Ο Παναθηναϊκός είναι στο -5 από την κορυφή, αλλά έχει παίξει σε τρεις δύσκολες έδρες (Γιάννενα, Άρης, Ολυμπιακός). Τώρα, ο Ιβάν θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με λιγότερη πίεση ενόψει του αγώνα με τον Ιωνικό, εκμεταλλευόμενος και τη διακοπή.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News