Το σχόλιο της ΠΑΕ για Φραντζέσκο: "Αυτή είναι η αλήθεια..."

Την Τρίτη υπογράφουν επτά πράσινοι

Με διαρροή, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε στα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών για τον Κώστα Φραντζέσκο.

Αναλυτικά:

«Η διαστρέβλωση της αλήθειας έχει προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση και αντίδραση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού αναφορικά με το θέμα του Κώστα Φραντζέσκου και όπως παρουσιάστηκε από μερίδα του Τύπου, ότι όλα έγιναν τελευταία στιγμή, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι πριν ακόμα ολοκληρωθεί η περίοδος και οι ποδοσφαιριστές των ακαδημιών φύγουν για διακοπές, είχαν δρομολογηθεί η εξελίξεις αναφορικά με τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της Κ17 και Κ20.

Πριν ενάμιση μήνα στη συνάντηση του Νίκου Νταμπίζα με τον Τάκη Φύσσα και Κώστα Φραντζέσκο, έγινε γνωστό αφού πρώτα συζητήθηκε και εκδηλώθηκε στον Φραντζέσκο η σκέψη να συνεχίσει η Κ17, που τη νέα σεζόν θα είναι κατά ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ  η Κ20, με τον ίδιο τεχνικό ώστε να υπάρξει συνέχιση της ίδιας πετυχημένης πορείας της Κ17.  Έκτοτε   μεσολάβησε ένα εύλογο χρονικό διάστημα  ενημερώθηκαν οι Αλαφούζος  Παϊρόζ και τους αναλύθηκε ότι είναι μείζων σημασίας τα παιδιά της Κ 17 να συνεχίσουν με τον ίδιο προπονητή γιατί και η προπονητική του φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά του ως προσωπικότητα θα έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα για την συνέχεια της εξέλιξης των παιδιών…

Το κύριο σημείο της απόφασης είχε να κάνει με το ότι καμία προσωπική φιλοδοξία του οπουδήποτε προπονητή στην ακαδημία δεν είναι  πάνω από την καλύτερη δυνατή εξέλιξη των περιουσιακών στοιχείων του σύλλογο. Και προπάντων να μην θεωρηθεί  ως προσωπική αμφισβήτηση για τον   Φραντζέσκο καθώς σε πολλές ακαδημίες ανά τον κόσμο λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις με εσωτερικό ροτέισον των προπονητών. Το θέμα συζητήθηκε εσωτερικά, αλλά λόγω της καθυστέρησης με την ενδεχόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, σε συνδυασμό με τις άλλες προτεραιότητες του συλλόγου, το θέμα πήγε πίσω. Τελικά την  τελευταία εβδομάδα πάρθηκε η απόφαση. Αφού έγινε η εισηγητική διαδικασία προχωρήσαμε στην υλοποίηση της απόφασης και ενημερώθηκε ΠΡΩΤΑ ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Τάκης Φύσσας, όπου και συζητήθηκε το σκεπτικό της απόφασης.

Στη συζήτηση που έγινε με τον Κώστα Φραντζέσκο η πρώτη αντίδραση του ήταν  ότι τη θεώρησε προσβλητική και υποτιμητική και το ότι  ΔΕΝ τη δέχεται. Η έκφραση που χρησιμοποίησε ήταν  “θέλω με διώξετε” . Η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι αυτός  θα αποφασίσει για το μέλλον του και το ότι  δεν ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΜΕ  αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε οποιαδήποτε απόφαση σου που έχει οικονομικό χαρακτήρα καθώς είναι και διοικητικό θέμα. Η προτροπή προς τον Φραντζέσκο ήταν να ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΒΙΑΣΤΙΚΗ  απόφαση και του τονίστηκε ότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με προσωπική αμφισβήτηση, αλλά με αποφάσεις ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Όλες οι υπόλοιπες αναφορές για ΑΝΗΘΙΚΗ στάση του συλλόγου προς τον Φραντζέσκο είναι η μονόπλευρη και διαστρεβλωμένη πραγματικότητα των τελευταίων ημερών».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News