Το ρίσκο με Κουκ

Θέλουμε σίγουρα παίκτες στην Εθνική Ελλάδας;

Από ότι φαίνεται, ο Ομάρ Κουκ θα αποτελέσει την προσθήκη που θα καλύψει το κενό του Μάικ Τζέιμς. Ο 34χρονος “γυρολόγος” -εφόσον όλα πάνε καλά- υπογράφοντας στον Παναθηναϊκό θα φτάσει τις 15 ομάδες σε 15 χρόνια επαγγελματικής καριέρας.

Ωστόσο, το θέμα είναι ένα. Είναι πραγματικά ο Κουκ αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός; Είναι σε θέση να προσφέρει στον Παναθηναϊκό; Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ γνωρίζουν πως η πορεία του Αμερικανού guard παρουσιάζει ελεύθερη πτώση μετά το 2012. Για αρχή όμως, ας αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά και την καριέρα του διεθνή (με το Μαυροβούνιο) καλαθοσφαιριστή.

[ads2]

Ο Κουκ επιλέχθηκε από τους Ορλάντο Μάτζικ στο ντραφτ του 2001 και έπαιξε για μία τριετία στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ με τους Πάτριοτς. Τις χρονιές 2004 και 2005 δοκίμασε τις δυνατότητές του στον “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ με τους Μπλέιζερς και τους Ράπτορς, χωρίς επιτυχία και στις δύο περιπτώσεις. Σε συνολικά 22 παιχνίδια στο ΝΒΑ μέτρησε κατά μέσο όρο: 1.7 πόντους, 0.7 κλεψίματα, 2.1 ασίστς με 50% στις βολές, 0% στα τρίποντα και 33% στα δίποντα ανά 10, περίπου, λεπτά.

Στη συνέχεια και από το 2005 έως το 2007 περιπλανήθηκε σε μικρές ομάδες της Ευρώπης (Μονς, Σαμάρα, Στρασβούργο) πριν κάνει το άλμα για τον Ερυθρό Αστέρα το καλοκαίρι του 2007. Από το καλοκαίρι του 2007  έως και το τέλος της σεζόν 2010-12 έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Εκτός από τους Σέρβους, έπαιξε και στην Μάλαγα, στην Βαλένθια και στην Αρμάνι Μιλάνο. Την τριετία 2009-12 είχε κατά μέσο όρο 8 πόντους ανά ματς στην Ευρωλίγκα. Με θετική στατιστική κιόλας, αφού είχε -περίπου- 75% στις βολές, 40% στα δίποντα και 38% στα τρίποντα και μ.ο. αξιολόγησης 11.

Από εκεί και μετά όμως άρχισε η ελεύθερη πτώση. Μέτρια σεζόν με την Λαμποράλ, κακή με την Λιετούβος Ρίτας, μία διετία στην Μπουντουκνόστ και από φέτος παίκτης της Εστουντιάντες στην Β’ Ισπανίας.

Το ρίσκο, λοιπόν, που αναφέρω στον τίτλο είναι το αν ο Κουκ θα καταφέρει να προσφέρει. Θα εμφανιστεί ο Κουκ της τελευταίας τετραετίας ή θα καταφέρει ο Πεδουλάκης να βγάλει τον Κουκ της τριετίας 2009-12; Μπορεί αυτός ο παίκτης να σταθεί στο επίπεδο της Ευρωλίγκας; Η απάντηση δίνεται πάντα στο γήπεδο…

Υ/Γ: Φυσικά δεν χρειάζονταν να τραυματιστεί ο Τζέιμς για να αποκτηθεί και άλλος guard. Η ομάδα “φώναζε” από από το καλοκαίρι ότι χρειάζονταν περαιτέρω ενίσχυση στις θέσεις 1-2.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News