Το πρώτο ευρωπαϊκό ο ΠΑΟ θα το πάρει... και το πήρε! (vid)

Το πρώτο ευρωπαϊκό ο ΠΑΟ θα το πάρει... και το πήρε! (vid)

Σαν σήμερα, to 1996, ο Παναθηναϊκός έραβε το πρώτο αστέρι…

Η βραδιά της 11ης Απριλίου του 1996 θα μείνει για τα καλά χαραγμένη στη μνημη των φίλων του «τριφυλλιού», καθώς εκείνο το βράδυ σηματοδότησε μια αλλαγή σελίδας στην ιστορία του ελληνικού και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Για πρώτη φορά μια ελληνική ομάδα έφτανε στην κορυφή της κορυφαίας μπασκετικής διασυλλογικής διοργάνωσης, ικανοποιώντας το απωθημένο των μπασκετικών που από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έβλεπαν τα τρένα να περνούν, πότε με τον Αρη, πότε με τον ΠΑΟΚ, πότε με τον Ολυμπιακό.

Ταυτόχρονα, η ιστορία του 1996, σηματοδότησε την αλλαγή σελίδας για τον Παναθηναϊκό που μετέπειτα, βασισμένος σ’ αυτή την εμπειρία, σάρωσε τα Κύπελλα Πρωταθλητριών, κατάφερε να φτάσει άλλες πέντε φορές στην κορυφή της Ευρώπης μέσα σε διάστημα 15 χρόνων ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε μια τεράστια δικαίωση για τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Ο θρίαμβος του 1996 έχει ονοματεπώνυμο κι αυτό δεν είναι άλλο από τον Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ενα θηρίο, δύο φάσεις και μια κούρσα 25 μέτρων που δεν θα ξεχαστεί ποτέ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News