Το πρωτάθλημα για αυτόν τον Παναθηναϊκό τώρα αρχίζει...

Το πρωτάθλημα για αυτόν τον Παναθηναϊκό τώρα αρχίζει...

Παναθηναϊκός 11, Άρης 11 (17 στο γήπεδο). Η μάχη θα είναι μεταξύ «πράσινου» και «κίτρινου» για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, διότι η ΑΕΚ – σε σχέση με την περασμένη σεζόν – δείχνει (πολύ) ισχυρότερη από πέρσι. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Είναι λυπηρό, όμως, και η πραγματικότητα. Μέσα στο 1/4 των παιχνιδιών τη φετινή σεζόν για τις ομάδες των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιούργησε ο ίδιος στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος για ένα καλύτερο πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις και θα μονομαχήσει με τον Άρη για το τελευταίο βαγόνι του ευρωπαϊκού «τρένου».

Μάλιστα, το Τριφύλλι βρίσκει τρόπους να κερδίζει συνεχώς χρόνο. Χρόνο για να προετοιμαστεί και να κάνει μεταγραφές, λόγω της αργοπορημένης εκκίνησης του πρωταθλήματος, χρόνο… για να καλυφθούν οι πρώτες βαθμολογικές του απώλειες, μιας και ο βασικός του αντίπαλος – όπως απεδείχθη -, ο Άρης έχει 11 αντί για 17 βαθμούς στο «σακούλι» του.

Δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει κάποια έκπληξη μέχρι τέλους μεταξύ Βόλου, Ιωαννίνων και ΟΦΗ, το Τριφύλλι θα μπει και φέτος σε μια διαδικασία να αφήσει εκτός τον Άρη και να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για την περσινή πέμπτη του θέση έχοντας κι ως… σανίδα το Κύπελλο, μήπως και δοθεί κάποια χαρά στον ταλαιπωρημένο κόσμο των «πρασίνων»

Σαφέστατα, κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό με σκοπό να τον «φτιάξει» με το… καλημέρα να κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είχε κανένας τέτοια απαίτηση. Αλλά τα δεδομένα θα μπορούσαν να ήταν πιο ενθαρρυντικά και να μην γινόταν καν λόγος για το αν θα μπει η ομάδα στην τετράδα ή όχι. Πριν από μια εβδομάδα, ο Άγγελος Μπασινάς ανέφερε εύστοχα πως «δεν αποτελεί καμία επιτυχία για ένα σύλλογο του επιπέδου του Παναθηναϊκού η τετράδα!».

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να παίξει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, προσπαθεί να δείξει «πρόσωπο» μεγάλης ομάδας, όμως, δεν διαθέτει την ποιότητα και τον χαρακτήρα για να συμβεί επιτυχώς κάτι τέτοιο. Ως τώρα, το Τριφύλλι μετράει 0/4 εκτός έδρας (Γιάννενα, Άρης, Ολυμπιακός, Αστέρας) και 0/2 ντέρμπι (ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ), γεγονός που μαρτυρά πως η φετινή διαδρομή της ομάδα δεν θα απέχει παρασάγγας από τα περσινά (εξάλλου, έχει συγκομιδή μόλις δύο παραπάνω βαθμών).

Αν βάλει κανείς στη μέση και τον παράγοντα της διαιτησίας, που έχει την τάση να σφυρίζει ακόμα και σε γεμάτη Λεωφόρο ενάντια του Παναθηναϊκού σε φάσεις που δεν τις χαρακτηρίζει κανείς κι ως «καραμπινάτες», καταλαβαίνει κανείς πόση σκληρή δουλειά πρέπει να πέσει στο Κορωπί, από δω και στο εξής, προκειμένου να πάρει το Τριφύλλι το εισιτήριο για τα προκριματικά του UEFA Conference League (η ΑΕΚ πείθει πως μπορεί να μπει στη δυάδα), μήπως και του χρόνου κάνει σημαντικό βήμα εξέλιξης.

Μετά τη διακοπή για τις Εθνικές, ξεκινάει και επίσημα το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, οι δύο υποψήφιες ομάδες για την 4η θέση κάνουν επανεκκίνηση από την αφετηρία των 11 βαθμών…

Υ.Γ Χρόνια πολλά στον Άγγελο Μπασινά για την ονομαστική του εορτή!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News