Το πλάνο του Πιεγκμπονσάντ για τον Παναθηναϊκό!

Το απόγευμα στην Αθήνα ο Πιεμπογκσάντ - Οι συναντήσεις με Αλαφούζο και Τσίπρα

Παρά τις διαψεύσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το newspao.gr φέρνει στο…”πιάτο” σας μερικά από τα όσα μετέφερε ο Ταϊλανδός μεγιστάνας Πάιρο Πιεγκμπονσάντ στο ραντεβού του με τον Γιάννη Αλαφούζο για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Αρχικά, έχει -ήδη- γίνει γνωστό το ποσό των 40,5 που προσφέρει άμεσα το ασιατικό fund και περιλαμβάνει το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, ένα ποσό 13 εκ. ευρώ για την απόκτηση των μετοχών τόσο του Γιάννη Αλαφούζου, όσο και της Sortivo και επιπλέον 20 εκ. ευρώ (τουλάχιστον) που αφορούν τα χρέη και μέρος του μπάτζετ της επόμενης σεζόν.

Ο Πιεγκμπονσάντ φαίνεται να μετέφερε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ πως στόχος της Pan Asia είναι να καλύψει ολοκληρωτικά τα χρέη της ΠΑΕ σε βάθος τριετίας, ενώ παράλληλα το μπάτζετ θα ανεβαίνει σταδιακά.

Φάνηκε μάλιστα να προβληματίζεται από τον αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, ωστόσο αυτό δεν τον απέτρεψε από το να κινηθεί για την απόκτηση των μετοχών. Αυτό που τον…ενόχλησε ήταν η απειλή του Γιάννη Αλαφούζου για…υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, καθώς τότε θα απεμπλακεί από το project. Ο Πιεγκμπονσάντ τόνισε στον “mr SKAI” πως είναι στο χέρι του να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες και να μπουν τα πρώτα χρήματα προκειμένου να ανασάνει η ΠΑΕ, ενώ -όπως γνωρίζουμε- έθεσε ως καταλυτική ημερομηνία τις 15/5 για να λάβει οριστική απάντηση.

Πέρα από την ημερομηνία για την απάντηση, αλλά και τον μη υποβιβασμό η πλευρά Πιεγκμπονσάντ έθεσε και τους παρακάτω όρους-προϋποθέσεις:

  1. Οι πωλητές θα παράσχουν τις κατάλληλες εγγυήσεις σε περίπτωση που οι μετοχές δεν παραδοθούν απαλλαγμένος από οποιεσδήποτε υποχρεώσεις, φόρους, υποθήκες και δάνεια. Η απόκλιση αυτή πρέπει να επανεξεταστεί από εξωτερικούς ελεγκτές
  2. Να ακυρωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Αγοραστή εντός δύο ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας
  3. Η έγκριση της προτεινόμενης συναλλαγής από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πωλητή(ΠΑΕ) και του Αγοραστή (Pan Asia)
  4. Νομική, οικονομική, φορολογική και λογιστική επιμέλεια στις υποθέσεις των μετοχών και των εταιρειών του ομίλου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν
  5. Να δοθούν όλες οι άλλες άδειες και εγκρίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη της προτεινόμενης συναλλαγής με εύλογη ικανοποίηση των δύο πλευρών

Συνεχίζουμε, λέγοντας πως πέρα από τη σταδιακή αύξηση του μπάτζετ, ο Πιεγκμπονσάντ έχει ήδη κάνει τις πρώτες επαφές για να χτίσει γήπεδο στον Βοτανικό. Το γήπεδο προορίζεται ως ο βασικός πυλώνας εσόδων της ΠΑΕ και οι Ασιάτες επιθυμούν να παραχωρήσουν την ονομασία του σε χορηγό, καθώς επίσης και να το αξιοποιήσουν εμπορικά, μαζί με τον τριγύρω χώρο.

Επιπλέον, με την επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα γίνουν και οι κατάλληλες επαφές με μεγάλους χορηγούς από χώρες της Ασίας προκειμένου να διαφημιστούν στην φανέλα της ομάδας, καθώς επίσης και να συνεισφέρουν μέσω άλλων χορηγιών.

Τέλος, στα πλάνα είναι και η συμμετοχή του Παναθηναϊκού σε τουρνουά φιλικών παιχνιδιών το καλοκαίρι (σε βάθος 3-5ετίας) είτε στα ΗΑΕ, είτε σε κάποια χώρα της Ασίας, είτε στην Αυστραλία.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News