Το πλάνο Πρίφτη για να αλλάξει τις ισορροπίες

Παναθηναϊκός - Παρτιζάν 89-85: Τα highlights - Video

Καλή για την ψυχολογία της ομάδας η κατάκτηση του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», αρκεί να μην πιστέψουν κάμποσοι ότι ξαφνικά έγιναν κάτι μεγαλύτερο από αυτό που είναι.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει βουνό να διαβεί στην προσπάθειά του να μοιράσει ρόλους και να κάνει την ομάδα να μπορεί να λειτουργεί χωρίς εξαρτήσεις. Το γεγονός ότι τις προάλλες έβαλες από κάτω τους πρωταθλητές Ευρώπης χωρίς τον αρχηγό σου συγκαταλέγεται στα θετικά.

Ο Παπαπέτρου δεν μπορούσε να παίξει, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον κόουτς να βρει λύσεις άλλες, βρίσκοντας σειρά από πρωταγωνιστές (Μεϊκόν, Φλόιντ, Πέρι).

Επί προκατόχου του π.χ οι λύσεις έρχονταν συνεχώς από τους ίδιους, πάει να πει Παπαπέτρου, Μήτογλου, Χεζόνια, άντε και Μπρέι, Σαντ Ρος που ήταν κομβικοί στα πλέι-οφ.

Παρά την διαφορά κλάσης όμως από τα Λαύρια, τους Προμηθέες και την ΑΕΚ η ομάδα αγκομάχησε να πάρει το πρωτάθλημα στα πλέι-οφ.

Επί Οντέτ Κάτας η ομάδα είχε σταματήσει ακόμα και να παίζει μπάσκετ της προκοπής, μολονότι σε κάποια ματς έδειξε πόσα πολλά μπορούσε να κάνει, γι αυτό ίσως ο Ισραηλινός παραμένει μέχρι σήμερα άνεργος!

Ο Πρίφτης παρότι έχει χειρότερο υλικό («μείον» οι Χεζόνια, Μήτογλου) θα κοιτάξει να μοιράσει καλύτερα τους ρόλους.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News