Το «παρελθόν» ψήφισε ΠΑΟΚ!

Σε αυτές τις χώρες κοιτάει για τεχνικό διευθυντή ο Παναθηναϊκός

Απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Super League η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά των ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια για την απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν την αποβολή των δύο ΠΑΕ από το πρωτάθλημα, μέχρι να αποσύρουν τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια, βασιζόμενοι στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια, ενώ προβλέπει εκτός από την επιβολή προστίμου και την αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί.

Το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όμως, απορρίφθηκε στο διοικητικό συμβούλιο. ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ πρότειναν να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ υπέρ της απόρριψης τάχθηκαν οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλικός. Από τη διαδικασία απείχε ο Αστέρας Τρίπολης, η Λαμία απουσίαζε, ενώ λευκό ψήφισε η ΕΠΟ.

Σύμφωνα με το τριφύλλι η συγκεκριμένη ψήφος έχει εξήγηση:

1. Η ουσιαστική συζήτηση ήταν αν μπορούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη να προσφύγουν σε πολιτικά δικαστήρια κατά της απόφασης της ΕΕΑ, η οποία είναι ανεξάρτητο ανεξάρτητα όργανο και όχι αθλητικό – ποδοσφαιρικό και σύμφωνα με τους πράσινους δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύεις κάτι τέτοιο.

2. Πριν από την ψηφοφορία, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε ότι έχει άποψη επί του θέματος, αλλά κάλεσε όλες τις ομάδες να υιοθετήσουν μία συναινετική στάση.Όμως, καμία από τις δυο πλευρές δεν το δέχθηκε, συνεπώς η διαδικασία προχώρησε με ψηφοφορία.

3. Πριν από 4 χρόνια, η ΠΑΕ είχε προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο μετά την τιμωρία από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, που είχε επιφέρει κλείσιμο της Θύρας 13 και πρόστιμο 90.000 ευρώ. Τότε, λοιπόν, στον Παναθηναϊκό δεν είχε επιβληθεί κάποια τιμωρία και η προσφυγή είχε εκδικαστεί κανονικά. Άρα από τη στιγμή που οι πράσινοι το είχαν κάνει το 2016 κάτι τέτοιο, δε θα μπορούσαν τώρα να έχουν μια διαφορετική στάση.

4. Ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει στο ίδιο όργανο. Τον Ιανουάριο του 2016 με απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγαν οι Πειραιώτες, «πάγωσε» η εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΑ, που είχε επιβάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Μαρινάκη και άλλα τόσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ασκούσε διοίκηση, παρά τον περιοριστικό όρο περί μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του είχε επιβληθεί από τον Ανακριτή Διαφθοράς.

5. Από τη στιγμή που πριν από 2 έτη, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κατηγορίας, έπειτα από αλλαγή κανονισμού για τη μη αδειοδότηση, δε θα μπορούσε τώρα να κρίνει αποβολή και υποβιβασμό για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Με πληροφορίες από ΣΠΟΡ FM

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News