Το παράδοξο με τον Μακέντα που δεν έχει θέση!

Από το Ντουμπάι... στη Μύκονο ο Μακέντα (pic)

O Kίκο Μακέντα ήταν για μια ακόμα σεζόν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Σε κάμποσα ματς έσωσε το τριφύλλι, σε σεζόν που κατά βάση δεν ήταν καλός (όπως το 99% των συμπαικτών του) παίζοντας σαν φορ, σε σύνολο που δεν είχε οργανωτή και οι κοντινοί του συμπαίκτες Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης ήταν συνήθως εκτός παιχνιδιών.

Χωρίς βοήθειες ο Ιταλός δεν μπορούσε να ελευθερωθεί, έχανε πολλές μάχες , εκνευριζόταν και πολλές φορές δεν στόχευε καν. Τον παίκτη τον γνωρίζουμε, δεν περιμέναμε πέρσι να τον αποκρυπτογραφήσουμε.

Είναι δεδομένο πως πρόκειται για ποιοτικό ποδοσφαιριστή που έχει καλό κοντρόλ, που ξέρει να παίρνει καλές αποφάσεις κι έχει τεχνική κατάρτιση που του επιτρέπει όταν βρίσκεται σε θέση βολής να εκτελεί καλά.

Το πρόβλημα του είναι πως είναι αργός και δεν έχει σώμα στράικερ. Στην πράξη δεν έχει ξεκάθαρη θέση. Δεν είναι φορ, πλάγιος, μα ούτε δεκάρι.

Όμως όταν υπάρχει φορ να παίρνει τα στόπερ μαζί του κι η τακτική της ομάδας του επιτρέπει να μένει ψηλά σε ένα αργό ποδόσφαιρο όπως το ελληνικό μπορεί να κάνει την διαφορά. Περιμένουμε να τον δούμε αναβαπτισμένο φέτος και πολύ πιο ορεξάτο παρότι στα φιλικά δεν έχει φανεί καθόλου.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News