Το όνομα του είναι Panathinaikos!

Το όνομα του είναι Panathinaikos!

ΕΛΛΑΣ – ΕΥΡΩΠΗ – PANATHINAIKOS. Οι «πράσινοι» έγραψαν τον καλύτερο επίλογο για τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερς (Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Καρλίτος, Χουάνκαρ), εξασφάλισαν την επιστροφή τους στην Ευρώπη και πάνε με την ψυχολογία στα ύψη για τα δύο τελευταία ματς της σεζόν κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Τον πλήρη έλεγχο του αγώνα απέκτησε ο Παναθηναϊκός από τη σέντρα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» πνίγοντας στην κυριολεξία τον ΠΑΣ Γιάννινα στο δικό του μισό του γηπέδου. Οι «πράσινοι» πίεσαν ασφυκτικά, κέρδισαν μισή ντουζίνα από κόρνερ και ολοκλήρωσαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 20ο λεπτό με κεφαλιά του Παλάσιος να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν.

Εν συνεχεία, ήρθε η σειρά του Κώτσιρα να απειλήσει με δεξί σουτ στην κίνηση, ωστόσο, εκείνος δεν έπιασε την μπάλα, όπως θα ήθελε, στο πόδι του και εκείνη έφυγε πολύ μακριά άουτ. Στο 27ο λεπτό σε μια φάση διαρκείας το Τριφύλλι λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με τον Βιγιαφάνιες σε πρώτο χρόνο να απειλεί με τακουνάκι και εν συνεχεία με βολίδα του Βέλεθ για να διώξει ο πορτιέρο των Ιωαννίνων σε κόρνερ. Απευθείας ο Ισπανός απείλησε ξανά στον αέρα από το γέμισμα του Αϊτόρ, έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά με τον Λοντίγκιν να λέει «όχι» με εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 37ο λεπτό ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Βιγιαφάνιες να πιάνει ένα όμορφο πλασέ εντός της περιοχής των Ιωαννίνων. Ο Αργεντινός ακολούθησε τη φάση, όταν από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Αϊτόρ δεν έπιασε σουτ, όμως, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός της ομάδας αντιλήφθηκε τι συνέβη και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φάση.




Οι πράσινοι μπήκαν με διάθεση να καθαρίσουν την υπόθεση με τον Γκατσίνοβιτς να εκτελεί εκτός περιοχής, όμως, η μπάλα αναπήδησε την τελευταία στιγμή μπροστά του και πήρε ύψος για να φύγει μακριά από την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 56ο λεπτό ο Βιγιαφάνιες άφησε τη θέση του στον Μαουρίσιο, ενώ ο Γκατσίνοβιτς στον Καρλίτος. Λίγο μετά τη μια ώρα αγώνα, ο Βέλεθ στην τρίτη του απόπειρα να σκοράρει, έπιασε νέο σουτ, όμως, η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε από αμυνόμενο του ΠΑΣ και κατέληξε κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Μακέντα που βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Λοντίγκιν, του έφυγε προς το πλάι το κοντρόλ και εν τέλει δεν κατάφερε να εκτελέσει. Στιγμές αργότερα, ο Ιταλός φορ αντικαταστάθηκε από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το πέρασμα του Κουρμπέλη.

Με πολύ δυνατό σουτ ο Μαουρίσιο πήρε… μέσα και τον Λοντίγκιν στο 68ο λεπτό, καθώς, παρόλο που βρήκε με το χέρι την μπάλα, η δύναμη ήταν πολύ μεγάλη στο σουτ και κατέληξε στα δίχτυα.




Τρία λεπτά αργότερα, ο Καρλίτος με φοβερή υποδοχή και άψογη εκτέλεσε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 87ο λεπτό ο Χουάνκαρ πέτυχε το 2ο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για το τελικό 4-0.




Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος, Μακέντα

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Καραχάλιος, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Οικονομόπουλος, Στάνκο, Κύρκος, Λιάσος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News