Το μυαλό του μόνο στο... σουτ!

Το μυαλό του μόνο στο... σουτ!

Κίφερ Σάικς ζει για να σουτάρει, δεν είναι κάτι άγνωστο αυτό. Ο Αμερικανός ήταν η ευχάριστη έκπληξη στο παιχνίδι με τη Φενέρ αφού βοήθησε σε πολλαπλούς τομείς του παιχνιδιού (οργάνωση, άμυνα) , αλλά στο παιχνιδάκι με την Λάρισα θυμήθηκε ότι το μέλλον του κρίνεται σε μερικές μέρες και βάλθηκε να δείξει ότι είναι σουτέρ.

Με το που έπαιρνε τη μπάλα στα χέρια του έβλεπε ΜΟΝΟ το καλάθι, ειδικά όταν δεν μπήκαν τα πρώτα του σουτ, αγχώθηκε κι ήθελε πάση θυσία να γράψει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

2/8 σουτ ήταν ο τελικός απολογισμός ενός παιδιού που βρέθηκε 20 λεπτά στο παρκέ, πενιχρή συγκομιδή αν και θα μείνουμε στο γεγονός ότι δεν έκανε ούτε ένα λάθος, θετικό μιας κι οι υπόλοιποι κοντοί διαρκώς υπέπεφταν σε γκάφες, νομίζοντας προφανώς ότι θα κερδίσουν το παιχνίδι με τις φανέλες (το είπε και ο κόουτς Γιαπλές στην ανάπαυλα μιλώντας στην ΕΡΤ).

Ο Σάικς λογικά θα παραμείνει στην ομάδα που δεν έχει ευρώ για…ξόδεμα, το ότι είναι καλός σκόρερ ουδείς το αμφισβητεί. Στο κολλέγιο του Wisconsin-Green Bay, στην τρίτη του σεζόν εκεί είχε κατά μέσο όρο 20.3 πόντους και 5 ασίστ και ολοκλήρωσε τη χρονιά της αποφοίτησής του με 18.7 πόντους και 4 ασίστ κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Στη θυγατρική ομάδας του Σαν Αντόνιο, τους Austin Spurs τη σεζόν 2015-2016 είχε 13.1 πόντους, 3.1 ασίστ και 3.6 ριμπάουντ ανά ματς. Στην Κορέα για λογαριασμό της Anyang KGC ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 15.1 πόντους, 4.6 ασίστ και 2.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα ο επόμενος σταθμός της καριέρας του να είναι στην Τουρκία και στην Ankara DSI πραγματοποιώντας μια εξαιρετική σεζόν με 23 πόντους και 4.7 ασίστ κατά μέσο όρο. Η σεζόν 2018-2019 τον βρήκε στην ιταλική Avelino έχοντας 17.1 πόντους και 4.1 ασίστ κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε στους Guangzhou Long Lions της Κίνας πραγματοποιώντας μια πολύ καλή σεζόν με 28.2 πόντους, 6 ασίστ και 5.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στις 27 Δεκεμβρίου του 2019 υπέγραψε στην AX Armani Exchange Milan αγωνιζόμενος σε 6 ματς του ιταλικού πρωταθλήματος είχε 13.8 π. και 3.6 ασίστ. Όπου κι αν έπαιξε διψήφιος ήταν, δεν χρειάζεται να αποδείξει το προφανές ότι ξέρει να σουτάρει, με αποτέλεσμα να σπαταλά πολλές επιθέσεις της ομάδας.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News