Το κλειδί για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Κάτας: "Αυτό δεν είναι δικαιολογία"

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη το τρέξιμο στο ΣΕΦ, επειδή δεν διαθέτει αξιόπιστο (από τη στιγμή που δεν θα παίξει και ο Νεμάνια) μακρινό σουτ κι επειδή διαθέτει παίκτες που το βασικό τους πλεονέκτημα είναι να τρέχουν και να εκτελούν.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη το τρέξιμο στο ΣΕΦ, επειδή δεν διαθέτει αξιόπιστο (από τη στιγμή που δεν θα παίξει και ο Νεμάνια) μακρινό σουτ κι επειδή διαθέτει παίκτες που το βασικό τους πλεονέκτημα είναι να τρέχουν και να εκτελούν.

Τέτοιοι είναι οι Αμερικανοί, ο Νεμάνια, ως κι οι Μήτογλου, Παπαγιάννης για τα κυβικά τους δεν τους λες αργούς.

Πολλά λέγονται για Μακ, Φόστερ αλλά επειδή τα πράγματα είναι περιορισμένα στο οικονομικό πεδίο ας μην απορήσουμε αν ο Οντέτ Κάτας παίξει με αυτούς τους δύο το χαρτί του για την κατάκτηση του νταμπλ.

Για να τρέξεις βέβαια πρέπει να είσαι και επιθετικός στην άμυνα, να μαζεύεις τα αμυντικά ριμπάουντ και ταυτόχρονα να μην εκτελείς βεβιασμένα ώστε να δίνεις ευκαιρία στον αντίπαλο σου να τρέχει κι αυτός με τη σειρά του το γήπεδο σε 5 δευτερόλεπτα.

Το άσχημο είναι ότι ο κόουτς δεν έχει αμυντική φιλοσοφία, δίνει περισσότερο βάρος στον επιθετικό τομέα και πάλι όμως πλην του Νέντοβιτς, άντε και του Παπαπέτρου δεν έχει κάποιο άλλο πόλο να στηριχθεί, ας μην ξεχνάμε πως ούτε ο αρχηγός ήταν ποτέ του σκόρερ προδιαγραφών.

Άρα; Κάτι πρέπει να αλλάξει στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ΣΕΦ, όπου οι οικοδεσπότες έχουν πόδια στα γκαρντ που μπορούν να σου βάλουν δύσκολα, ειδικά αν δεν έχει συνέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του ο νο1 αμυντικός σου, Χάουαρντ Σαντ Ρος.

Το παιχνίδι στον Πειραιά, η ήττα από τον Προμηθέα, ήρθε την κατάλληλη χρονική στιγμή για τον Παναθηναϊκό, αφού έχει χρόνο να διαβάσει αδυναμίες, να διορθώσει προβλήματα που παρουσίασε και κυρίως να «τρέξει» περισσότερο για να προλάβει τον χρόνο. Μπορεί οι απαιτήσεις να έχουν κάνει… βουτιά, αλλά κανείς δεν θα φανεί συγκαταβατικός αν χάσεις τους τίτλους στη χώρα σου.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News