Το ιδιαίτερο της τρέχουσας σεζόν και οι λεπτομέρειες που κάνουν πάντα τη διαφορά

Το ιδιαίτερο της τρέχουσας σεζόν και οι λεπτομέρειες που κάνουν πάντα τη διαφορά

Η φετινή χρονιά στον Παναθηναϊκό είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς μιλάμε για την εποχή που “ο Γιάννης Αλαφούζος άλλαξε” (πάλι!)

Η προοπτική του γηπεδικού, βλέπετε, αλλάζει ΠΟΛΛΑ στην ατμόσφαιρα πέριξ του Ομίλου. Σε σύλλογο που για χρόνια έπασχε από ηγέτες και βρήκε στα πρόσωπα Βιγιαφάνιες, Μακέντα, Καρλίτος τους σταρ που του έλειπαν, προφανώς εύχεσαι να υπάρξουν οι κατάλληλοι λεπτοί χειρισμοί στα αποδυτήρια.

Ο Ντάνι Πογιάτος που ανέλαβε να τρέξει την ομάδα πρέπει να εμπνεύσει τα πρωτοπαλίκαρα και να δημιουργήσει κορμό που θα συνεπάρει τους οπαδούς. Επειδή η ομάδα ακόμα -περιμένοντας να ρολάρει- δεν είναι υψηλών προδιαγραφών χρειάζεται να λειτουργήσουν άλλα στοιχεία που θα φέρουν στα αποδυτήρια αυτοπεποίθηση.

Γι’ αυτόν το λόγο οι Ισπανοί έδωσαν το περιβραχιόνιο στον Βιγιαφάνιες που συνδέεται με την εποχή Ουζουνίδη (εκείνο το ρόστερ θα έπαιρνε για πλάκα τον τίτλο αν δεν έτρωγε “πιστολιά” από τον ιδιοκτήτη) κι επιπλέον της μπάλας της “μιλάει”. Θα μας πείτε πως αυτό είναι λεπτομέρεια, όμως άποψή μας είναι το πώς λειτουργούν οι ομάδες κρίνεται από τέτοιες λεπτομέρειες.

Όταν στον Παναθηναϊκό δίνουν το περιβραχιόνιο στον Χρήστο Δώνη και κανείς δεν αντιδρά, υπάρχει πρόβλημα. Όταν έχεις μόνο ένα ποδοσφαιριστή στο “6” και πιέζεσαι από τον Τύπο (!) να φέρεις για μπακ-απ κάποιον Φάουστο υπάρχει πρόβλημα.

Όταν διώχνεις τον Εμμανουηλίδη κι είσαι έτοιμος να “σουτάρεις” και τον Χατζηγιοβάνη για χατίρι κάθε Κολοβού, Ζαχίντ και Μπεκ υπάρχει πρόβλημα.

Όταν κάνεις “αμάν” να βρεις χορηγό υπάρχει πρόβλημα, βέβαια γιατί να υπάρξει τέτοιος; Από πού κι ως πού είναι διαφήμιση να σπονσοράρεις μια ομάδα με αρχηγό τον Χρήστο, που είχε στην αφάνεια τα παιδιά της ακαδημίας, τους μοναδικούς που άξιζε να πληρώνεις για να δεις;

Τα πράγματα άλλαξαν φέτος, ποιοτικοί παίκτες έφτασαν, λεφτά μπαίνουν, ο κόσμος λαχταρά να δει την ομάδα, ε, καλό θα ήταν να μην επέλθει ξενέρωμα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News