Το deal με τον Μέστο και το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Το deal με τον Μέστο και το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Μαθαίνοντας ότι στελέχη του Παναθηναϊκού βγάζουν προς τα έξω ότι ο Τζιαντομένικο Μέστο «πέταγε» στις εργομετρικές, τσιμπήθηκα…

Σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια και ότι κάποιο… καλικαντζαράκι μάς κάνει πλάκα.

[ads2]

Διότι ακόμη και εάν το παλικάρι είναι μια χαρά, στον Παναθηναϊκό δεν έχουν ακούσει το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Γιατί το γράφω αυτό;

Μα, εάν θυμόσαστε και στον έλεγχο του Λουντ, οι ίδιοι άνθρωποι μίλαγαν για… «ταύρο»! Και για τον Εσιέν έλεγαν ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμος και είναι πιθανό να προλάβει και τα πρώτα φιλικά της προετοιμασίας…

Δεν θέλετε να σας θυμίσω πότε ήταν έτοιμος ο Εσιέν…

Ούτε εάν μάς προέκυψε ταύρος ο συμπαθής Φιλανδός…

Και μόνο το γεγονός ότι ο Μέστο έχει ν” αγωνιστεί από τον περασμένο Μάιο, είναι αδύνατον να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα σε βάθος δύο – τριών εβδομάδων. Και εάν μπορέσει (χωρίς προετοιμασία) να καλύψει το χαμένο έδαφος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.

Ο 34χρονος αμυντικός (25 Mαΐου 1982) με 331 παιχνίδια (12 γκολ, 23 ασίστ) στη Seria A σε Τζένοα, Νάπολι, Ουντινέζε και Ρέτζιο Καλάμπρια σίγουρα πρόκειται για έναν αμυντικό με τεράστια εμπειρία, που θα φανεί στο γήπεδο εάν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο που τον θέλει ο Στραματσόνι.

Ντεζαβαντάζ το γεγονός ότι μετά από μια τόσο σπουδαία καριέρα, το περασμένο καλοκαίρι δεν βρέθηκε κάποια ιταλική ομάδα να του προσφέρει συμβόλαιο.

Σε ότι αφορά τη ρήξη χιαστών που υπέστη τον Οκτώβριο του 2013 (πριν από δύο χρόνια) και τον άφησε εκτός δράσης για έξι μήνες, είναι μια ανάμνηση παλιά. Ωστόσο από εκείνον τον τραυματισμό η καριέρα του πήρε την κατιούσα.

Μετά την επέμβαση αποκατάστασης του χιαστού, από τα 11 παιχνίδια που ήταν στη διάθεση του προπονητή του, έπαιξε μόλις σε 3 ματς!

Πέρσι έπαιξε σε 15 ματς (7 στο Πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο και 6 στο Europa League), αλλά όχι συνεχόμενα! Αυτό ας το έχουμε κατά νου…

Επίσης θα πρέπει να έχουμε στα υπ” όψιν ότι ο Ιταλός αμυντικός στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις, εκτός από αυτή του δεξιού μπακ (41). Βάσει των στατιστικών του transfermarkt, έχεις επίσης 1 παιχνίδι ως στόπερ, 2 ως αριστερό μπακ, 18 ως δεξί χαφ, 2 ως δεξί εξτρέμ και 1 ως αριστερό εξτρέμ!

Άρα έχει και επιθετικές ικανότητες ή τουλάχιστον είχε στο παρελθόν.

Τέλος θα πρέπει να κάνουμε δύο παρατηρήσεις για την επιλογή του Μέστο.

Πρώτον με αυτή την απόφαση ο Παναθηναϊκός βάζει στην άκρη τον Νίκο Μαρινάκη, ο οποίος παρεπιπτόντως στο ματς με τη Βέροια (κατ” εμέ) ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού και παραδόξως εκ τότε σβήστηκε από τον χάρτη!

Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να του επεκτείνουν το συμβόλαιο, αφού το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Γενικά ρισκάρουν να τον χάσουν οριστικά…

Δεύτερον είναι παράδοξο έξι μήνες, μετά την απόκτηση ενός δεξιού μπακ (Γιανς Βέμερ) ο ίδιος τεχνικός διευθυντής να κινεί τα νήματα για την μεταγραφή ενός… δεξιού μπακ! Θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως παραδοχή αποτυχίας.

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή να εξηγήσει κάποιος, για ποιο λόγο ενημερώθηκε ο Στραματσόνι ότι δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τον Μπούρμπο, παρ” ότι σκεφτόνταν να τον βάλει στο ματς με τον Ηρακλή.

Εκτός και εάν στόχος είναι να γίνονται μεταγραφές για τις… μεταγραφές!

Άγιες ημέρες… Καλή χρονιά να έχουμε…

sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News