Το αιώνιο ντέρμπι θα κριθεί στο κέντρο

Άργησε να θυμίσει... Παναθηναϊκό

Δεν χρειάζεται να παρακολουθείς τον αιώνιο κάθε βδομάδα για να διαπιστώσεις πως σημαντικό γρανάζι για το ποδόσφαιρο που παίζει είναι η μεσαία του γραμμή.

Δεν χρειάζεται να παρακολουθείς τον αιώνιο κάθε βδομάδα για να διαπιστώσεις πως σημαντικό γρανάζι για το ποδόσφαιρο που παίζει είναι η μεσαία του γραμμή.

Στέκονται πολλοί στην κλάση Βαλεμπουενά, Φορτούνη, Ελ Αραμπί αλλά το Α και το Ω τους είναι η τριάδα Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Κάμαρα, παιδιά με διαφορετικά χαρακτηριστικά, με τα οποία δημιουργούν πληρότητα στοιχείων στον άξονα.

Τρεξίματα, μαχητικότητα, πατήματα στην περιοχή, ποιοτικές μεταβιβάσεις που για τα ελληνικά δεδομένα δεν αντιμετωπίζονται εύκολα.

Εκτός κι αν «γεμίσεις» τον άξονά σου με παίκτες έμπειρους και ταχυδυναμικούς εμπλουτίζοντας τον δικό σου πίνακα τακτικής με τα ονόματα των Νιάς, Σανκαρέ που με την επιστροφή του κάπτεν και την ύπαρξη Αλεξανδρόπουλου, Μαουρίσιο δημιουργούν μια πολύ καλή (για τα δεδομένα της Σούπερ Λιγκ, πάντα) πεντάδα.

Θυμάστε τι γινόταν το φθινόπωρο; Ο Παναθηναϊκός πάθαινε ασφυξία από την πίεση του αντιπάλου, εφαρμόζοντας οι προπονητές του το 4-4-2 είχες πάντα παίκτη λιγότερο στον άξονα, άρα λιγότερες επιλογές κρατήματος και μεταβίβασης.

Πως να σπάσεις την πίεση και πως να φτιάξεις παιχνίδι άμα δεν έχεις συνέχεια ως σύνολο και οι γραμμές μεταξύ τους είναι μακριά;

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News