Το αφεντικό... τρελάθηκε

Το αφεντικό... τρελάθηκε

Η “βόμβα” που… έσκασε αργά χθες το βράδυ έχει δημιουργήσει… πανικό σε ολόκληρη τη μπασκετική Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τίναξαν την μπάνκα στον…` αέρα και πραγματοποίησαν (ίσως) την κορυφαία  μεταγραφή στη φετινή σεζόν.

Ο Έλιοτ Γουίλιαμς είναι παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού δε μπόρεσε να… αντισταθεί στην εντυπωσιακή και εξωπραγματική, για τα δεδομένα, πρόταση των “πράσινων”. Είπε το “ναι” χωρίς πολλά-πολλά και τις επόμενες ώρες θα βρίσκεται στην Αθήνα για να τεθεί στη διάθεση του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

[ads2]

Σκόρερ ολκής

Για όσους δε γνωρίζουν ή κάνουν πως…. δε ξέρουν, ο Έλιοτ Γουίλιαμς είναι ένα από τα πιο “καυτά” project, αυτή τη στιγμή, στο NBDL. Είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος, έχει… χίλιους και έναν τρόπους να βάζει την μπάλα στο καλάθι και ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που οδήγησε πέρσι τους Σάντα Κρουζ Ουόριορς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.   Η συγκεκριμένη μεταγραφή γίνεται ακόμα πιο…. σπουδαία αν αναλογιστεί κανείς πως ο Γουίλιαμς είναι δεδομένο πως θα είχε την ευκαιρία για συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά προτίμησε τον Παναθηναϊκό. Είναι στην καλύτερη μπασκετική ηλικία, 26 στα 27, ξέρει πολλά… καντάρια μπάσκετ και αυτό που θα ψάξει με το “τριφύλλι” στο στήθος είναι οι τίτλοι και οι διακρίσεις. Άλλωστε έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να πετύχει όλους τους στόχους του και να κάνει πραγματικότητα όλα τα όνειρά του. Μοναδικό ερωτηματικό είναι η άμεση ή όχι προσαρμογή του παίκτη στα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Με πλούσιο βιογραφικό στο ΝΒΑ, αλλά καθόλου στην Ευρώπη ο Γουίλιαμς έρχεται στο ΟΑΚΑ για να… παλέψει και να βοηθήσει το “τριφύλλι” να πετύχει τους στόχους του.

Της υπέρβασης το…κάγκελο 

Για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός έκανε τη διαφορά. Οι “πράσινοι” κινήθηκαν με απόλυτη μυστικότητα, όλο το τελευταίο διάστημα και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Η διοίκηση του “τριφυλλιού” και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχαν πει ότι θα κάνουν ότι χρειαστεί για να δημιουργήσουν το ρόστερ που θα φέρει όλες τις κούπες πίσω στο ΟΑΚΑ. Και το κάνουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την απόκτηση του Μαρκέζ Χέινς χρειάστηκε να “σπάσει” το συμβόλαιο με τη Σάσαρι, ενώ η πρόταση που έγινε στον πρώην, πλέον, παίκτη των Σάντα Κρουζ Ουόριορς θυμίζει… άλλες εποχές.

Έπεται συνέχεια…

Και το καλύτερο; Ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν τελείωσε… Ο Παναθηναϊκός, όπως έχουν πει πολλές φορές, έχει ακόμα να κάνει μία ακόμα κίνηση. Ακόμα και χθες που έγινε γνωστό ότι οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” δίνουν “μάχη” για να.. ντύσουν στα “πράσινα” τον Γουίλιαμς φίλοι και εχθροί… άρχισαν τα δικά τους. Αλλά αυτά θα τα πούμε και θα τα αναλύσουμε όταν ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις.   Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο γύρο του Top-16 θα είναι μια… άλλη ομάδα από αυτή που έχουμε δει μέχρι τώρα. Το “οπλοστάσιο” του “Σάλε”… γεμίζει επικίνδυνα με τους αντιπάλους του “τριφυλλιού” να βρίσκονται σε… δύσκολη θέση, αφού ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει μια… αντεπίθεση που ανάλογή της δεν έχει γίνει στην πρόσφατη ιστορία.

  ΥΓ: Πόσο περίεργα πρέπει να αισθάνεται ο… αλαζόνας. Εκείνος που δεν ξέρει να διαχειριστεί την επιτυχία της ομάδας του και θέλει να πει και μια… κουβέντα παραπάνω. Οι… κουβέντες πληρώνονται!

leoforos.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News