Το 4-4-2 του Συλαϊδόπουλου στην Κρήτη

Το 4-4-2 του Συλαϊδόπουλου στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο, στο ματς με τον ΟΦΗ το φθινόπωρο (2-2), επί υπηρεσιακού Σωτήρη Συλαϊδόπουλου ήταν, η μοναδική φορά που το ντούετο Καρλίτος-Μακέντα συνεργάστηκε καλά και μάλιστα αμφότεροι σκόραραν, ποτέ δεν το κατάφεραν έκτοτε.

Λέτε να ξανασμίξει το ντούετο για τα δύο τελευταία παιχνίδια της χρονιάς; Ξεσήκωσε μεγάλη κουβέντα η ταυτόχρονη χρησιμοποίησή τους επί Πογιάτος κι επί Μπόλονι (στις αρχές γιατί μετά και οι δύο μονιμοποιήθηκαν στον πάγκο για χάρη του Ιωαννίδη και του Καμπετσή), ενώ φανερά δεν είχαν χημεία.

Υπάρχουν τακτικές που μπορούν να χωρέσουν δύο φορ στην ενδεκάδα.

Το 4-4-2, βέβαια, θεωρείται ντεμοντέ και ξεπερασμένο, δεν είναι πολλοί οι προπονητές που το εφαρμόζουν εν έτη 2021. Όσοι παίζουν με δύο φορ, δουλεύουν σύστημα με έναν παραπάνω στόπερ, δηλαδή τριάδα στην άμυνα, είτε καθαρό 4-4-2 αντεπιθέσεων.

Ο ρόμβος π.χ με δεκάρι και δύο φορ, είναι ένα δύσκολο σύστημα που εφαρμόζεται πλέον από ελάχιστους προπονητές που πρέπει να έχουν αμυντικά χαφ-θηρία και μπακ που να μην δέχονται εύκολα ντρίμπλα και φάσεις στην πλάτη τους. Πάντως φέτος με την φυσική κατάσταση που (δεν) είχε το τριφύλλι ότι κι αν δοκίμαζαν οι προπονητές καταδικασμένο ήταν…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News