Τίτλοι τέλους για τον διαιτητή που «έσφαξε» τον Παναθηναϊκό του Δώνη!

Τίτλοι τέλους για τον διαιτητή που «έσφαξε» τον Παναθηναϊκό του Δώνη!

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Μανώλης Σκουλάς, ύστερα από ανακοίνωση του ιδίου στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Σκουλάς έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού ως VARίστας στο ματς του Τριφυλλιού με την Ξάνθη στη Ριζούπολη.

Ο πρώην – πλέον – διαιτητής δεν είχε κάνει τότε σωστή χρήση της τεχνολογίας και πήρε λάθος αποφάσεις, χωρίς αυτό να απαλλάσσει από τις δικές του ευθύνες και τον Κομίνη. Τότε, είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ του Ζαχίντ κι είχε μετρήσει γκολ οφσάιντ του Στάρτζεον με τους Ακρίτες να επικρατούν τελικά με 1-0.

Σαν διαιτητής… έκανε πάλι τις «γκέλες» του απέναντι στον Παναθηναϊκό με σημαντικότερο ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ των πρασίνων στην πρεμιέρα με τη Λαμία προ διετίας, σε χέρι του Βύντρα, ενώ αμέσως, μετά ακολούθησε και γκολ των γηπεδούχων με τον Ρόμανιτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του :

“Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

με την παρούσα θέλω να κλείσω έναν κύκλο δεκαοκτώ ετών στο χώρο της διαιτησίας. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τα γήπεδα της Μαγνησίας την περίοδο 2003-2004 και έκλεισε σήμερα με το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού M. Ηaifa-Zalgiris για το UEFA Youth League.

Ο τρόπος λειτουργίας της ελληνικής διαιτησίας και παράλληλα η αφοσίωση που θέλω να δείξω στην επιστήμη που σπούδασα και στην οικογένειά μου , είναι οι κύριοι λόγοι που δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω την εν ενεργεία διαιτησία.

Είναι αδιανόητο το πώς φέρονται στον Έλληνα διαιτητή μέσα στην ίδια του τη χώρα. Όταν ο Άγγλος αρχιδιαιτητής χρησιμοποιεί την τηλεκριτική των αποφάσεών μας , ως εργαλείο πολιτικής, πώς θα δούμε πρόοδο; Προσβάλλει όχι μόνο τα όσα μας διδάσκει η UEFA στα σεμινάρια της , αλλά και το ελληνικό φίλαθλο κοινό.

Εδώ και χρόνια υπάρχει απαξίωση του Έλληνα διαιτητή, καθώς τα κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματός μας τα παίζουν ξένοι διαιτητές. Φταίμε κι εμείς καθώς δεν αντιδράσαμε ώς οφείλαμε , όπως επίσης δεν κάναμε τίποτα όταν μετά από βίαια χτυπήματα σε συναδέλφους, εμείς παίζαμε κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα…

Ζητώ συγνώμη από το φίλαθλο κοινό για τα λάθη μου. Αυτοί που με γνωρίζουν , ξέρουν ότι δεν ήταν αποτέλεσμα πονηρής σκέψης. Οι οικογενειακές αρχές δεν μου επέτρεψαν ποτέ να λειτουργήσω με γνώμονα το τί πρέπει να γίνει. Μέχρι την τελευταία στιγμή εξέφρασα στο γήπεδο αυτό που πραγματικά είμαι.

Ευχαριστώ τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, τους γονείς μου για τις αξίες με τις οποίες με ανέθρεψαν, όλους τους δασκάλους που μου έδωσαν απλόχερα τη συμβουλή τους. Η επιλεκτική ονομαστική αναφορά θα αδικήσει πολλούς. Ευχαριστώ αυτούς που χαίρονταν με τις επιτυχίες μου, και έμεναν ξάγρυπνοι μετά τις αποτυχίες μου. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου όχι μόνο στο Βολιώτικο αλλά και στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο που με αγκάλιασε σε μία δύσκολη καμπή της πορείας μου.

Εύχομαι στις ερχόμενες γενιές Ελλήνων διαιτητών να διεκδικήσουν μία θέση στο όνειρο, χωρίς να επιζητούν τα εύκολα και μεγάλα βήματα, απαλλαγμένοι από την εξάρτηση του φύλλου αγώνος. Φεύγω πανευτυχής για την πορεία μου, για τον τρόπο που έφτασα έως εδώ αλλά και σοφότερος με τα όσα έζησα στην καριέρα μου ως διαιτητής.

Με εκτίμηση,

Μάνος Σκουλάς

Διαιτητής Fifa

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News