Τίποτα δεν είναι δεδομένο στον Παναθηναϊκό

Από... Οκτώβριο θα πατηθεί η σφραγίδα του Γιοβάνοβιτς

Σε λίγες μέρες το πρωτάθλημα ξεκινάει, ελπίζουμε ο Παναθηναϊκός να βρει στο πρόσωπο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έναν προπονητή που θα βοηθήσει τους παίκτες και την ομάδα να σηκώσουν κεφάλι.

Αυτά που πρέπει να κάνει ο Σέρβος δεν είναι και λίγα.

Αρχικά πρέπει να κατηχήσει τον οργανισμό με μια νοοτροπία ξεχωριστή, να μάθει στους παίκτες ότι είναι ευκολότερο μια ομάδα για να κερδίζει να παίζει καλά παρά να κλέβει ματς, εκτός φυσικά ελάχιστων εξαιρέσεων.

Να επιμείνει ότι το Α και το Ω είναι η νοοτροπία και να επιβάλλει αρχές επιθετικού ποδοσφαίρου, το να παίζεις για να ευχαριστείς τον κόσμο σου στον Παναθηναϊκό το έχουν ξεχάσει.

Πάσα στο χώρο, κίνηση χωρίς τη μπάλα και πρέσινγκ: αυτό είναι το ποδόσφαιρο στο οποίο πιστεύει ο Γιοβάνοβιτς.

Αν στον Παναθηναϊκό θέλουν να το δουν, χρειάζεται δουλειά στην προπόνηση, υπομονή από τον κόσμο, στήριξη στα στραβοπατήματα και επιμονή από τον προπονητή. Τίποτα από αυτά δεν είναι δεδομένο σε αυτή την τόσο ταλαιπωρημένη ομάδα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News