Την έβαλε στο (αερο)πλάνο... του!

Την έβαλε στο (αερο)πλάνο... του!

Ο Παναθηναϊκός, όχι απλά πέτυχε το ζητούμενο απέναντι στη Φενέρ, αλλά έδειξε ανωτερότητα σε όλους τους τομείς με τον Γιώργο Βόβορα να δημιουργεί ένα ελκυστικό πακέτο που… «φτιάχνει» από νωρίς και τον πιο απαισιόδοξο. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ναι, του αρέσουν τα «εκτός», αλλά το ΟΑΚΑ είναι το… σπίτι του και κει οφείλει πάντοτε να παίζει σαν φαβορί. Ακόμη και με τους πιο ισχυρούς. Ακόμη και δίχως τον Παπαπέτρου απέναντι σε μια Φενέρ που ήρθε για να «χτυπήσει» το ματς ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες.

Ο κόουτς Βόβορας δεν πτοήθηκε από την απώλεια του Super Cup, τουναντίον μετέτρεψε τα «λίγα» σε… «πολλά». Και έδωσε το προνόμιο στον Παναθηναϊκό να καυχιέται που θα διανύσει αξιοπρεπώς την εποχή του Covid-19 δίχως τις επενδύσεις του παρελθόντος.

Αυτό που άπαντες αντίκρισαν το βράδυ της Πέμπτης, αυτήν την «ενέργεια» που έβγαλαν οι πράσινοι λες και έπαιζαν μπροστά σε 16.000 φιλάθλους… ήταν πέραν φαντασίας. Ακόμη και οι Αντετοκούνμπο θα εντυπωσιάστηκαν από τη ροή του αγώνα.

Το Τριφύλλι «έσπασε» το… φράγμα των 80 πόντων στην επίθεση (82), ενώ περιόρισαν τους Τούρκους μόλις στους 68! Όπως ισχυρίστηκε και ο Θανάσης Γιαπλές μετά την πράσινη παράσταση, «είχαμε διαβάσει άριστα το παιχνίδι και προβλέψει τις κινήσεις του Κοκόσκοφ».

Στον πρώτο τομέα ο Νέντοβιτς «οργίασε» με 7/12 τρίποντα υπενθυμίζοντας σε όλους την κλάση του. Αναφορικά με το δεύτερο ζητούμενο, όλοι οι «εργάτες» του κόουτς Βόβορα έβγαλαν το… ψωμί τους (Παπαγιάννης 7 ριμπάουντ, Μποχωρίδης 2, Όγκουστ 4, Κασελάκης 3, Νέντοβιτς 3, Σάικς 4(!), Μήτογλου 3, Μπέντιλ 4, Σαντ Ρος 4). Συν, ότι «έσβησαν» τον Ντε Κολό από την στατιστική (PIR…2!). Συν, πολλά ακόμα που αντιλαμβάνεται κανείς μόνο ιδίοις όμμασι…

Ο Μποχωρίδης έδωσε συνέχεια στην ονειρώδη πρεμιέρα με τη Χίμκι (5π, 3 ασ.), ο Σάικς απέδειξε πόσο θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό (1/2 δ., 3/5 τρ.), όμως, οι πράσινοι χρειάζονται ακόμη έναν «PG». Ανεξαρτήτως, αν θα μείνει ή όχι ο Αμερικανός. Για να απελευθερωθεί και ο Σαντ Ρος, που δεν γίνεται να «κουβαλάει» στην πλάτη του για όλη τη σεζόν την ευθύνη του «άσου».

Ο Παναθηναϊκός έφθασε στο «2-2» στην Ευρωλίγκα έχοντας σβήσει από το καλεντάρι του τέσσερα δυνατά παιχνίδια (Χίμκι – Μπάρτσα εκτός, ΟΣΦΠ – Φενέρ εντός). Δεν είναι και το «τέλειο», έπιασε… όμως, τη βάση! Κι αν αποκόψουμε το κομμάτι των αποτελεσμάτων, την ξεπέρασε κατά πολύ βάσει της απόδοσής του.

Αν δεν παίξει με τη μοναδική… αήττητη του θεσμού και χτυπημένη από τον ιό, Ζενίτ την επόμενη εβδομάδα, θα’χει και χρόνο να αφοσιωθεί στην Basketleague και εν συνεχεία να κοιτάξει το εντός με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News