Τι "χρεώνει" στον Ρόκα ο Αλαφούζος - Που έμεινε ευχαριστημένος

Τι "χρεώνει" στον Ρόκα ο Αλαφούζος - Που έμεινε ευχαριστημένος

Είχε πολλούς λόγους να απολύσει τον Τσάβι Ρόκα ο Γιάννης Αλαφούζος, ωστόσο, υπήρξαν και μερικές «ενέργειες» του τεχνικού διευθυντή που εκτίμησε ο μεγαλομέτοχος.

Ας αρχίσουμε από τα θετικά του Τσάβι Ρόκα. Εξοικονόμησε αρκετά χρήματα από τη λύση των συμβολαίων δώδεκα παικτών που δεν υπολογίζονταν (χωρίς να πληρώνει αποζημιώσεις).

Ακόμη, ο Γιάννης Αλαφούζος πιστεύει πως οι Αϊτόρ, Καρλίτος και Βέλεθ, μαζί με τον Βιγιαφάνιες (δική του επιλογή) θα βοηθήσουν, αν αξιοποιηθούν σωστά, διότι είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές.

Αναγνώρισε, επίσης, το γεγονός πως ο Ρόκα δεν απέκτησε κάποιον ξένο τερματοφύλακα και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους Ξενόπουλο και Χριστογεώργο. Οι ανανεώσεις των Πούγγουρα, Διούδη και Χατζηθεοδωρίδη συγκαταλέγονται, επίσης, στα «συν» του Καταλανού.

Πάμε και στα αρνητικά. Ο Αλαφούζος έμεινε δυσαρεστημένος από την απομάκρυνση των Ινσούα, Γιόχανσον και Αποστολάκη, για να έρθουν οι Χουάνκαρ, Σάντσες και Αντονίτο. Επιπλέον, δεν του άρεσε που οι Μολό, Μπεκ και Καμπετσής «κάθονται» στο συμβόλαιό τους.

Ο «Mr ΣΚΑΙ» έχει προβληματιστεί από τις μεταγραφές των Σαβιέρ και Αγιούμπ (κυρίως για τον δεύτερο που έχει υψηλές αποδοχές για τα επόμενα τρία χρόνια). Η κυριότερη «πληγή» του Τσάβι Ρόκα ήταν η επιλογή του Ντάνι Πογιάτος, που έχει φέρει τον Παναθηναϊκό στην προτελευταία θέση της Superleague μετά από τρεις αγωνιστικές. Στα… «πλην» και η μη ανανέωση του Σένκεφελντ.

Το… αποκορύφωμα ήταν οι διαπραγματεύσεις με τον Μαουρίσιο. Ο Ρόκα έκανε λόγο για 1 εκατομμύριο ευρώ για το κόστος της μεταγραφής και ο Αλαφούζος «έκλεισε» τον Βραζιλιάνο στις 400.000 ευρώ!

Τέλος, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ χρεώνει στον Ρόκα την απουσία του Καταλανού από τα αποδυτήρια και τις ανύπαρκτες σχέσεις με παίκτες, διοίκηση και προπονητικό τιμ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News