Τι προτείνει ο Γιαννακόπουλος για Βοτανικό

Νέο... φιλάκι Γιαννακόπουλου για την Α2 (pic)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό…

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέθεσε πρόταση στην Κυβέρνηση που προβλέπει συνολική δόμηση 20.000 τετραγωνικά μέτρα, για το γήπεδο μπάσκετ μαζί με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Σύμφωνα με την Live Sport το σχέδιο αυτό προβλέπει πως θα χρησιμοποιηθούν και τα 7.500 τετραγωνικά μέτρα για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και όχι μόνο τα 3.000 της αρχικής κάλυψης.

Παράλληλα, υπάρχει η προϋπόθεση να συμφωνήσει ο Δήμος Αθηναίων για την παραχώρηση και των 4.800 τετραγωνικών μέτρων δόμησης που του ανήκουν, ενώ με τη μείωση από 40.000 σε 35.000 θέσεων τη χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου, θα «ελευθερωθούν» επιπλέον 4.000 τετραγωνικά μέτρα δόμησης.

Στην επαφή Γιαννακόπουλου-κυβέρνησης εκφράστηκε η εκτίμηση πως με μια υπουργική απόφαση μπορεί να γίνει η μεταφορά του συντελεστή και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κατασκευή και γηπέδου μπάσκετ στον Βοτανικό.

Ο σύμβουλος της σχετικής μελέτης τόνισε πως με μια μικρή αύξηση του συντελεστή δόμησης (αυτή τη στιγμή είναι 1,2 με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 43 μέτρα για το ποδοσφαιρικό γήπεδο και 18 μέτρα για τις άλλες εγκαταστάσεις) δεν θα υπάρξουν εμπόδια σε περίπτωση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News