Τι κάνει η ομάδα του Μπόλονι; Στοιβάζεται πίσω και προσεύχεται...

Βαθμολογία Superleague: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά τη νέα ήττα

Το κακό με τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ είναι ότι έχει αμυντικά θέματα παρότι παίζει με δέκα (ενίοτε και με 11) παίκτες πίσω από τη σέντρα περιμένοντας τον αντίπαλο.

Στην αρχή της σεζόν, με το Ντάνι Πογιάτος να παίζει με δύο φορ και τον… Γιοσίν Αγιούμπ σε ρόλο αμυντικού μέσου λέγαμε πως η ομάδα είχε τακτικό πρόβλημα.

Το σημερινό «αγκάθι» είναι λιγότερο δύσκολο, αλλά πιο επικίνδυνο: το τριφύλλι δεν ξέρει να παίζει άμυνα, αν και βρίσκεται στριμωγμένο πέριξ των καρέ του Σωκράτη Διούδη, κάτι όμως που δεν το κάνει να κινδυνεύει λιγότερο. Δεν είναι επιστήμη η άμυνα στο ποδόσφαιρο και παίζεται με δύο τρόπους.

Ο ένας είναι όταν δεν έχεις μπάλα να γυρνάς και να καλύπτεις ή χώρους ή αντίπαλους ή και τα δύο. Συνήθως δεν βγαίνεις από τα καρέ σου πολύ και κρατάς σταθερά πίσω 6-7 παίκτες: έτσι δεν σε βρίσκουν ποτέ άδειο στα μετόπισθεν.

Πιο μοντέρνο είναι να παίζεις άμυνα στη μπάλα, δηλαδή να πιέζεις όποιον αντίπαλο την έχει στα πόδια σε κάθε σημείο του γηπέδου: το ‘κανε άψογα ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου το 2014.

Τι κάνει η ομάδα του Μπόλονι; Τίποτα από τα παραπάνω. Στοιβάζεται όλος πίσω από τη σέντρα κι ελπίζει να είναι σε καλή μέρα ο πορτιέρο του. Αν δεν είναι, κλάφτε τα…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News