Τι ισχύει για τους παίκτες που έχουν ακουστεί για τον "Εξάστερο" φέτος

Τι ισχύει για τους παίκτες που έχουν ακουστεί για τον "Εξάστερο" φέτος

Το newspao.gr καταγράφει μία προς μία τις περιπτώσεις παικτών που έχουν γραφτεί για Παναθηναϊκό ως σήμερα (2/7/18, 19:00) και καταγράφει τι ισχύει για κάθε μία από αυτές, καθώς επίσης και το τι έκαναν και με πόσο αμείφθηκαν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Φυσικά δεν θα γίνει αναφορά στη θέση “1” όπου η ομάδα θα πορευτεί με τους Λεκαβίτσιους και Καλάθη.

Αναλυτικά:

  • Μάνι Χάρις: Το όνομα του πρώην (;) παίκτη της ΑΕΚ ήρθε σήμερα στην επικαιρότητα. Ο 27χρονος κόμπο γκαρντ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στην ΑΕΚ έναντι 350.000 ευρώ και μέτρησε 17 πόντους και 5 ασίστ μ.ο. στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη φετινή σεζόν έκανε μερικά μεγάλα ματς, όπως επίσης και μερικά που ήταν τελείως…άφαντος. Είναι κακός σουτέρ από το τρίποντο (31% στο Τσάμπιονς Λιγκ, 21% στο πρωτάθλημα) και αυτό μειώνει τις πιθανότητες του να ασχοληθεί ο Παναθηναϊκός μαζί του, αφού λογικά θα προτιμηθεί παίκτης με καλύτερα ποσοστά για αυτή τη θέση.
  • Τζάρεντ Κάνινγκχαμ: Ακόμη ένας combo guard. Ο 27χρονος είχε θετική παρουσία στην περσινή Μπαγέρν έχοντας 12.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 2 ασίστ μ.ο. στο EuroCup και αμείφθηκε με 500.000 ευρώ. Ισχύει ότι και για τον Μάνι Χάρις, καθώς και αυτός έχει κακό σουτ από το τρίποντο (26% φέτος).
  • Ματ Τζάνινγκ: Ακούγεται εδώ και τρία χρόνια για τον Παναθηναϊκό. Ο 30χρονος παίζει στο “2” και το “3”. “Παίζει” δυνατά για το “τριφύλλι” και φέτος πήρε λίγο κάτω από 700.000 ευρώ μετρώντας 8.3 πόντους (39% τρίποντο) με την Μπασκόνια.
  • Όκαρο Ουάιτ: Ο Ουάιτ είναι ένα από τα ονόματα που εξετάζει ο Παναθηναϊκός για τη θέση “4”.Φέτος έπαιξε μόλις 6 φορές για τους Χιτ έχοντας 6.3 πόντους (36% τρίποντο) ανά 18 λεπτά, ενώ είχε και έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε για πολλούς μήνες εκτός. Πήρε 1,3 εκ. δολάρια (περίπου 550.000 ευρώ καθαρά).
  • Ρόκας Γκιεντράιτις: Ο Λιθουανός διεθνής και “δυάρι” της Λιετούβος Ρίτας έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό, αλλά δύσκολα θα απασχολήσει. Φέτος είχε 12.4 πόντους (36% τρίποντο) στο EuroCup ενώ ο μισθός του ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.
  • Ντορέλ Ράιτ: 0 32χρονος πρώην παίκτης της Μπάμπεργκ έχει -επίσης- προταθεί και εξετάζεται. Φέτος είχε 11.6 πόντους (42,2% τρίποντο) και 5.4 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα, ενώ το συμβόλαιό του τού απέφερε περίπου 500.000 ευρώ.
  • Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Θεωρείται ανερχόμενος, ενώ είναι και Έλληνας. 0 24χρονος γκαρντ της ΑΕΚ έχει buy out 300.000 ευρώ στο συμβόλαιό του και φέτος είχε 7 πόντους (31% τρίποντο) ανά 22 λεπτά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δύσκολα θα απασχολήσει για φέτος, εκτός και αν μείνει ελεύθερος ο Παππάς.
  • Τζιμερ Φριντέντ: 0 29χρονος combo guard έμεινε ελεύθερος από τους Σανγκάι Σάρκς έχοντας 37 πόντους (41.3% τρίποντο), 7 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ και 2 κλεψίματα ανά ματς στην Κίνα. Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα ασχοληθεί μαζί του, αφού θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, ενώ το κασέ του ξεπερνάει το 1 εκ. ευρώ.
  • Αλέξανδρος Βεζένκοφ: Ο νεαρός Κυπριοβούλγαρος φόργουορντ αποχαιρέτησε την Μπαρτσελόνα έχοντας φέτος ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Το κασέ του στην Ισπανία ήταν λίγο πάνω από τις 500.000 ευρώ και το όνομά του μπορεί να “παίξει” για τον Παναθηναϊκό.
  • Τζέιμς Νάναλι: 0 27χρονος πρώην παίκτης της Φενέρ προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν 9.3 πόντοι (55% τρίποντο), ενώ εκτόξευσε τις μετοχές του (πέρσι αμείφθηκε με περίπου 600-650.000 ευρώ) και επιθυμεί να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό, σε περίπτωση που δεν βρει κάτι στις Η.Π.Α., ενώ και η Φενέρ επιθυμεί να τον κρατήσει. Δύσκολη περίπτωση.
  • Κιθ Λάνγκφορντ: Έφτασε μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό πέρσι, ωστόσο τελικά επέλεξε τα χρήματα της Κίνας. Εκεί μέτρησε 16 πόντους ανά ματς, αλλά αποχώρησε τον Γενάρη αφού τα “έσπασε” με τη διοίκηση της ομάδας. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με καλές εμφανίσεις στην Μακάμπι Ρισόν στο Ισραήλ. Ο 34χρονος γκαρντ έχει προταθεί εκ νέου και το κασέ του παραμένει υψηλό (1 εκ. ευρώ κοντά), αν και δεν αγγίζει τα περσινά επίπεδα που ήταν πιο κοντά στα 2 εκ. ευρώ.
  • Μάριο Χεζόνια: Θα συνεχίσει στους Νικς έναντι 6.5 εκ. δολαρίων για ένα χρόνο.
  • Άντριου Γκάουντλοκ: Ακόμη ένας κόμπο γκαρντ που έχει ακουστεί για το “τριφύλλι”. Αποτέλεσε πριν λίγες ημέρες παρελθόν από την Αρμάνι στην οποία μέτρησε 13.2 πόντους (31% τρίποντο). Είναι ακριβή περίπτωση, συνεπώς και δύσκολη.
  • Ιωάννης Παπαπέτρου: Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται ζεστά για τον Έλληνα φόργουορντ και μάλιστα έχει ενημερώσει τον μάνατζέρ του προφορικά για συγκεκριμένη πρόταση (κοντά στα 2-2,4 εκ. ευρώ για τρία χρόνια) σε περίπτωση που δεν ανανεώσει με τον Ολυμπιακό. Μέχρι πριν λίγες ημέρες, ο 24χρονος βρισκόταν κοντά στην έξοδο από το “λιμάνι”, ωστόσο η έλευση Μπλατ άλλαξε τα δεδομένα. Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για μία ακόμη φορά και εκεί θα φανεί η κατάληξη του διεθνή καλαθοσφαιριστή. Φέτος μέτρησε 6.8 πόντους (28% τρίποντο) και 3.6 ριμπάουντ ανά 22 λεπτά στην Ευρωλίγκα.
  • Μπράιαν Ντάνστον: Το όνομά του θηριώδη σέντερ έπαιξε πολύ δυνατά για το “τριφύλλι”. Πρόκειται για μία εξαιρετική, αλλά και ακριβή περίπτωση. Η ανανέωση Καλάθη και η απόκτηση Λάσμε δείχνει πως οι “πράσινοι” μάλλον δεν θα κινηθούν για τον Αμερικανό.
  • Τζέιμς Ογκουστίν: Ο κορυφαίος ριμπάουντερ της περσινής Ευρωλίγκας έμεινε ελεύθερος από τη Μάλαγα, από την οποία αμείφθηκε με 700.000 ευρώ. Ο 34χρονος φόργουορντ/σέντερ έχει προταθεί, αλλά δύσκολα θα απασχολήσει.
  • Μάρκους Έρικσον: Ακόμη ένας παίκτης που δεν θα απασχολήσει, αν και φθηνός (250.000 ευρώ πέρσι). Ο Σουηδός γκαρντ της Γκραν Κανάρια πέρσι είχε 12.8 πόντους (47.5% τρίποντο) ανά 22 λεπτά με τους Ισπανούς στο EuroCup.
  • Θάντους ΜακΦάντεν: Έμεινε ελεύθερος από την Κύμη, ενώ φαίνεται να είναι stand by από τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάτι καλύτερο από τον 31χρονο στην αγορά.
  • Μακένζι Μουρ: Ο 26χρονος ήταν από τους καλύτερους της φετινής Basket League και είναι στη λίστα του Παναθηναϊκού ως combo guard. Φέτος είχε 17 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα μέσο όρο.
  • Τορνικε Σενγκέλια: Αν και αποτελεί διακαή πόθο της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου της ΚΑΕ, θεωρείται απίθανο να γίνει κίνηση καθώς το συμβόλαιό του είναι κοντό στο 1 εκ. ευρώ, ενώ θα χρειαστούν χρήματα και για την απόκτησή του από την Μπασκόνια.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News