Τη «Φωτιά» την έβαλε μόνος του!

Τη «Φωτιά» την έβαλε μόνος του!

Όσο τραβηγμένο κι αν φαντάζει το πέναλτι που καταλογίζεται υπέρ του Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την ανατροπή στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Δεν πέσαμε κι από τα σύννεφα από την ευκολία που δόθηκε πέναλτι κατά του Παναθηναϊκού. Ο διαιτητής βλέπει αδράνεια του Πούγγουρα, αλλαγή κατοχής με την παρέμβαση του Μπαράλες, το πόδι του Έλληνα στόπερ να βρίσκει «αέρα», πτώση εντός της περιοχής. «Αν το δώσω, θα είμαι απόλυτα καλυμμένος», θα σκέφτηκε ο Φωτιάς με τους VARίστες να ευθύνονται εξίσου το ίδιο.

Εν τω μεταξύ, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπήρξε κάποια διαμαρτυρία, είτε στο match report, είτε στα social media:  «Ο Πούγγουρας ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μπαράλες, ο οποίος στο 33’ ήταν εύστοχος στην εκτέλεση πέναλτι παρά την σωστή επιλογή πλευράς απ’ τον Μπρινιόλι.».

Το δεύτερο γκολ είναι πανομοιότυπο με εκείνο που δέχεται ο Παναθηναϊκός στο «Βικελίδης» από τον Καμαρά. Γέμισμα σε αντίπαλο από τον Μπρινιόλι αυτή τη φορά, ο Σίτο παίρνει την μπάλα από το κέντρο, διανύει 30-35 μέτρα, δίχως να τον σταματήσει κάποιος, Σονί και 2-1.

Ο Παναθηναϊκός τα είχε όλα στρωμένα στα πόδια του, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα μέχρι να προηγηθεί και αντί να ανεβάσει στροφές για να «κλειδώσει» το ματς με την πίεση να απομακρύνεται από τα πόδια του, τα έκανε όλα… μούσκεμα.

Η μεσοαμυντική λειτουργία δείχνει πως είναι με τα… φεγγάρια της. Στο «Καραϊσκάκη» ο Παναθηναϊκός ήταν σκληρός στο παιχνίδι του, πιεστικός και απόλυτα συγκεντρωμένος με ελάχιστα λάθη. Στα Γιάννενα, στο Βικελίδης, στην Τρίπολη ήταν σαν να προσπαθούσε να δώσει στον αντίπαλο την μπάλα να τη στείλει στα δίχτυα. Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο με τους «πράσινους» να ανταμείβονται μόνο στο ματς που έπαιξαν… σκυλιασμένα.

Τι να κάνεις στο τέλος της ημέρας το «13-2», αν έχεις βάρος στην πλάτη σου το «1-4», πλέον, στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στο τέλος της αγωνιστικής μέρας, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιθανό να «κάψει» την απόσταση ασφαλείας που είχε από τον Άρη (θυμίζουμε πως θα μπορούσε την τρίτη αγωνιστική να φθάσει στο +11) και να βρεθεί στο -7 από την κορυφή, αν νικήσει ο Ολυμπιακός.

Τελευταίο, καταλαβαίνει κανείς πως το ματς με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο δεν θα κρίνει μόνο τη συνέχεια του Τριφυλλιού στη διοργάνωση…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News