Τι αποκάλυψε ο Διαμαντίδης για το μέλλον του!

Τι αποκάλυψε ο Διαμαντίδης για το μέλλον του!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά προς τιμήν του δήλωσε πως θα ασχοληθεί με το μπάσκετ, κάνοντας κάτι που θα… τον γεμίζει.

[ads2]

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για την τιμή που μου κάνει με αυτό το τουρνουά. Ευχαριστώ τις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια. Είναι ομάδες που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκά τρόπαια. Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτό το τουρνουά υπάρχει μία πρόβλεψη ότι ένα μέρος των εσόδων θα πάνε σε ιδρύματα στην Καστοριά που έχω επιλέξει. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το πιο σημαντικό είναι που θα προσφερθούν αυτά τα χρήματα σε αυτά τα ιδρύματα.

Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα για τα συναισθήματα. Όταν θα το βιώσω θα μπορώ να πω περισσότερα. Εχω εισπράξει πολλή αγάπη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού ήδη. Μεθαύριο θα καταλάβω για άλλη μια φορά ότι είναι ακόμα μία πολύ μεγάλη χαρά και ευλογία να είμαι σε αυτόν τον σύλλογο. Εχουμε ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές με όλους, με τον Αντώνη (Φώτση), αλλά και με τον Δημήτρη (Ιτούδη). Τους ευχαριστώ όλους. Εύχομαι όλοι να ευχαριστηθούν τα παιχνίδια».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να αλλάξει την απόφασή του να αποσυρθεί: «Στη διάρκεια του καλοκαιριού επειδή χρειαζόμουν ξεκούραση είχα βγει εντελώς εκτός και δεν το σκεφτόμουν. Τώρα σιγά-σιγά μερικές στιγμές περνά από το μυαλό, αλλά είναι φυσιολογικό μετά από τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα. Ασχολούμαι όμως με την οικογένεια και τα παιδιά μου. Αυτό με γεμίζει και αισθάνομαι όμορφα όπως ήμουν και πριν».

Για το έχει σκεφτεί τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα: «Εχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου. Δεν έκατσα όμως ακόμα να δω τι θα κάνω. Δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα. Περιμένω να δω αν μπορώ να κάνω κάτι που μου αρέσει και με γεμίζει. Θα έχει σχέση με το μπάσκετ».

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα κάνει όταν μπει ξανά στο ΟΑΚΑ: «Θα χαιρετήσω τον κόσμο. Θα δούμε μόλις μπούμε μέσα».

Για τα κολακευτικά λόγια συμπαικτών και αντιπάλων: «Νιώθω όμορφα και είμαι ευγνώμων για ό,τι έχω περάσει όλα αυτά τα χρόνια. Το κυριότερο είναι ότι κερδίζεις τους συμπαίκτες σου. Το θέμα είναι να είσαι χαρακτήρας που έχει κερδίσει την αναγνώριση και έχει δώσει τα πάντα στο γήπεδο. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι Υπάρχει νίκη ή ήττα και προσπαθούμε για το καλύτερο. Είναι μεγάλη τιμή που αυτοί οι άνθρωποι εκτιμούν τον τρόπο που έπαιζα και συμπεριφερόμουν».

Για το αν έπαιξε μπάσκετ το καλοκαίρι: «Τίποτα. Καθόλου»

Για το τρίποντο που θα ήθελε να επαναλάβει αν μπορούσε: «Με τη Μάλαγα και την Μπαρτσελόνα που είχαμε κερδίσει».

Για το αν νιώθει ότι έχει αφήσει παρακαταθήκη με τα ρεκόρ του και αν δίνει κίνητρο στους επόμενους: «Οι παίκτες αγωνίζονται για το καλύτερο και εφόσον μπορούν να ξεπεράσουν τον πρώτο ας το κάνουν. Δεν αφήνω κάποια κληρονομιά. Η σκέψη τους δεν είναι εκεί όταν παίζουν. Αυτά έρχονται μετά από εσάς τους δημοσιογράφους»

Για το αν ένιωθε σίγουρος ότι στα κρίσιμα σουτ θα ευστοχούσε: «Δεν ένιωθα σίγουρος, αλλά μάλλον ο φίλος σας ένιωθε ότι ήμουν τυχερός. Όταν σουτάρεις, θέλει μια προεργασία. Χρειάζονται πολλές ώρες προπόνησης. Μερικά μπήκαν, μερικά όχι. Ετσι είναι ο αθλητισμός».

Για το τι θα έλεγε σε κάποιο παιδί αν του έλεγε ότι θέλει να γίνει σαν αυτόν και τι πρέπει να κάνει: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι πρότυπο. Δεν χρειάζεται αν γίνει σαν εμένα ή κάποιον άλλον. Να μπει μέσα και να κάνει αυτό που αγαπά, γιατί δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε πρωταθλητές. Αυτό είναι φυσιολογικό. Να γίνουν καλοί άνθρωποι και να συμπεριφέρονται καλά στο γήπεδο. Στο μπάσκετ πρέπει να συνεργάζεσαι. Το νέο παιδί θα του πεις ότι δεν χρειάζεται να γίνεις κανείς. Να κάνεις αυτό που αγαπάς».

Για το τι θα πει στα παιδιά του όταν μεγαλώσουν για τον πατέρα τους: «Ο μπαμπάς έπαιζε μπάσκετ. Δεν θα τους πω κάτι άλλο. Αν θέλουν να δουν βίντεο, θα δουν».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News