Θυμήθηκε Πιτυχούτη ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός

Δίπλα στον Πιτυχούτη οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια πέθανε ο Ζαχαρία Πιτυχούτης και ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν ξέχασε τον «σημαιοφόρο» του Παναθηναϊκού.

Aναλυτικά όσα αναφέρει η ιστοσελίδα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον χαμό του Ζαχαρία Πιτυχούτη και ο Παναθηναϊκός Αθλήτικός Όμιλος δεν λησμονεί την συγκεκριμένη μορφή του Συλλόγου.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1940 ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηλυσιακό και σε ηλικία 21 ετών βρέθηκε στο αγαπημένο του «τριφύλλι».

Ο «Γκαγκάριν» αγωνίστηκε στους «πράσινους» μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ΄60 έχοντας 222 συμμετοχές , διψήφιο αριθμό τερμάτων , πέντε πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

Επιπλέον ήταν δύο φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα και στην συνέχεια εργάστηκε ως προπονητής σε διάφορες ομάδες.

Η στιγμή που τον έδεσε… μια για πάντα με τους «αιώνια πιστούς» ήταν το 1964 στον γύρο του θριάμβου στο τότε γήπεδο Καραϊσκάκη όταν πήρε τη σημαία του «τριφυλλιού» και έκανε τον γύρο του θριάμβου: «Πέρασα μπροστά από τους οπαδούς μας και μου πέταξαν τη σημαία με το τριφύλλι.

Ήξερα καλά τι έπρεπε να κάνω. Έφευγα προς το μέρος μου μπουκάλια , τα οποία δεν ήταν όπως σήμερα πλαστικά, αλλά γυάλινα και ούτε που έδινα σημασία. Έπρεπε το τριφύλλι να ανεμίσει».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News