Θετική η πρόβα τζενεράλε ενόψει Ευρώπης!

Θετική η πρόβα τζενεράλε ενόψει Ευρώπης!

Θετικά στοιχεία έδειξε ο Παναθηναϊκός στην πρόβα τζενεράλε ενόψει προκριματικών. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 2-1 της Άλκμααρ, δείχνοντας καλά στοιχεία. Ο Άλτμαν στο 45′ άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι και ο Μολίνς στο 58′ διπλασίασε τα τέρματα. Ντεμπούτο για Καμπέσας και Λουτσιάνο, οι οποίοι προσπάθησαν να δείξουν κάποια καλά πράγματα.

Πως έπαιξαν

Με τη “βασική” ενδεκάδα παρέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης κόντρα στην Άλκμααρ. Ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπή και Κουλιμπαλί. Ως αμυντικά χαφ τους Ζέκα και Κουρμπέλη, από αριστερά τον Λουντ, από δεξιά τον Χατζηγιοβάνη και στην επίθεση τον Άλτμαν πίσω από τον Μολίνς.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να επιτεθεί από τα δεξιά, αλλά η Άλκμααρ στο έφτασε επικίνδυνα στην εστία του Βλαχοδήμου στο 2′, αλλά ο Χουλτ έδιωξε τον κίνδυνο, αλλά οι “πράσινοι” δεν το έβαλαν κάτω και δύο λεπτά αργότερα απείλησαν τους Ολλανδούς.

Ο Άλτμαν έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Χατζηγιοβάνη, αλλά την την τελευταία στιγμή κόπηκε από την άμυνα των φιλοξενούμενων και πήγε η μπάλα κόρνερ. Ο νεαρός άσος ήταν ιδιαίτερα ζωηρός και στο 5′ έκανε το σουτ από αρκετά μακριά, αλλά πέρασε άουτ.

Παρόλα αυτά στο 7′ η Άλκμααρ έχασε την πρώτη κλασσική ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Στενγκς βρήκε χώρο και έκανε το το σουτ, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Βλαχοδήμος

Το Τριφύλλι δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς τα λάθη στο κέντρο και στην άμυνα ήταν πολλά. Οι Ολλανδοί ήταν κυρίαρχοι και μάλιστα στο 10′ κέρδισαν κόρνερ, αλλά πέρασε απευθείας άουτ.

Οι παίκτες της Άλκμααρ ήταν ιδιαίτερα ζωηροί και στο 11′ έχασαν μία ακόμα καλή στιγμή. Ο Ματς βγήκε τετ α τετ, αλλά το πλασέ του ήταν αρκετά άστοχο. Παρόλα αυτά στο 14′ ο Παναθηναϊκός έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Λουντ, μετά από πάσα του Μολίνς, έκανε το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Μπιζότ έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 17′ ο Χατζηγιοβάνης δοκίμασε το πόδι του από αρκετά μακριά, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Ο νεαρός άσος ήταν αρκετά ζωηρός, αλλά κρατούσε πολύ τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να πρεσάρει ψηλά και να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά έκανε εύκολα το λάθος και επέτρεπε στους αντιπάλους του να κλέβουν τις μπάλες. Ήταν χαρακτηριστικό πως οι Άλτμαν και Μολίνς ήταν καλά κλεισμένοι από τους αμυντικούς των Ολλανδών.

Έτσι στο 28′ οι “πράσινοι” προσπαθούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και παραλίγο να την “πατήσουν”. Το Τριφύλλι εμφάνιζε προβλήματα στην επιθετική του ανάπτυξη, καθώς ενώ κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, οι όποιες προσπάθειες σταματούσαν έξω από την περιοχή.

Στο μισάωρο του αγώνα ο Παναθηναϊκός τα έβαλε με την… ατυχία του. Μετά από καλή ενέργεια του Κουλιμπαλί και σέντρα ο Φλαρ βρήκε την μπάλα αλλά το… αυτογκόλ δεν μπήκε, καθώς ο Μπιζότ μπλόκαρε μιας και η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά.

Στο 35′ η Άλκμααρ έκανε την πρώτη της αναγκαστική αλλαγή με τον Σάντος να μπαίνει στη θέση του Γιάχανμπακς, χωρίς να αλλάξει διάταξη. Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός “φωνάζει” για πέναλτι που ΔΕΝ δώθηκε. Ο Μολίνς έκανε περίτεχνη ενέργεια, πέρασε ανάμεσα από 2 παίκτες της Άλκμααρ, όπου τον τράβηξαν καθαρά, αλλά ο Σουηδός δεν έπεσε και ο διαιτητής Ευαγγέλου δεν έδωσε την παράβαση.

Ο Χατζηγιοβάνης έδειχνε να είναι καλά, αλλά δεν ήταν και ιδιαίτερα ομαδικός. Αντί να δώσει πάσα στον ελεύθερο Κουλιμπαλί, επιχείρησε το σουτ με τον Μπιζότ να μπλοκάρει στο 42′.

“Παρθενικό” γκολ στη Λεωφόρο για Άλτμαν

Το πρώτο ημίχρονο πήγαινε ισόπαλο, αλλά ο Άλτμαν είναι αντίθετη άποψη. Μετά από όμορφη επίθεση του με τον Χατζηγιοβάνη να δίνει στον Κουλιμπαλί, αυτός παίρνει τα μέτρα που είχε μπροστά του και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Άλτμαν ο οποίος έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε και στην πλάτη ενός αμυντικού των Ολλανδών, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Έτσι με το 1-0 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Παναθηναϊκό να έχει καλά 5λεπτά, αλλά ακόμα δεν έχει δυνατά πατήματα στην άμυνα και να κάνει εύκολα το λάθος.

Με τις μαύρες στο δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του β’ μέρος το Τριφύλλι βγήκε με τη μαύρη φανέλα, η οποία είχε κερδίσει τις περισσότερες εντυπώσεις στην παρουσίαση. Στα του αγώνα, ο Ουζουνίδης ξεκίνησε χωρίς αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο και ήθελε να πιέσει την άμυνα της Άλκμααρ.

Στο 50′ ο Παναθηναϊκός έχασε μια καλή ευκαιρία για το 2-0. Ο Άλτμαν εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Κουλιμπαλί έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι “πράσινοι” ήταν αρκετά ευδιάθετοι στην επίθεση και προσπαθούσαν δημιουργήσουν φάσεις για να πετύχουν δεύτερο τέρμα. Είχαν την κατοχή της μπάλας με τον Χατζηγιοβάνη να είναι δραστήριος και να δέχεται το χειροκρότημα από τον κόσμο.

Τα διπλασίασε ο Μολίνς

Η πίεση του Παναθηναϊκού έφερε καρπούς και ο Μολίνς διπλασίασε τα τέρματα. Ο Χουλτ έκανε εξαιρετική σέντρα και βρήκε το συμπατριώτη του και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-0.

Πιάστηκε στον “ύπνο” και 2-1

Λίγα λεπτά αργότερα η Άλκμααρ κατάφερε να μειώσει το σκορ. Στο 63′ ο Φράιντεϊ βρήκε με ωραίο τρόπο τον Στενγκς και έγραψε το 2-1, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να έχει μεγάλη ευθύνη για το τέρμα, με τον Βλαχοδήμο να μη έχει ευθύνη.

Μάλιστα οι Ολλανδοί προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά το πλασέ πάνω στην κίνηση του Σάντος πέρασε άουτ, ένα λεπτό αργότερα.

Στο 71′ ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε τρεις αλλαγές. Ο Κολοβέτσιος στην θέση του Κουτρουμπή. Ο Ρέις αντί του Κουρμπέλη και ο Καμπέσας αντί του Χατζηγιοβάννη, με τον παίκτη από το Εκουαδόρ να κάνει το ντεμπούτο του με το Τριφύλλι στο στήθος.

Όπως ήταν λογικό ο ρυθμό του αγώνα έπεσε, και οι “πράσινοι” έκαναν τρεις ακόμα αλλαγές. Ο Λουτσιάνο έκανε και αυτός από την πλευρά του ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας τη θέση του Μολίνς. Οι άλλοι τρεις που μπήκαν ήταν οι Ευαγγέλου και Δώνης στη θέση των Μολέδο και Άλτμαν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έπαιζαν κυρίως στο κέντρο, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη φάση. Μετά από αρκετά ώρα, και πιο συγκεκριμένα στο 84′ η Άλκμααρ κέρδισε κόρνερ, αλλά η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο 89′ ο Ουζουνίδης έβαλε τον 16χρονο Εμμανουηλίδη στη θέση του Λουντ, δίνοντας την ευκαιρία να παίξει με την πρώτη ομάδα και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, μιας και στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων δεν έγινε κάποια φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής (71′ Κολοβέτσιος), Άλτμαν (78′ Δώνης), Μολίνς (78′ Λουτσιάνο), Ζέκα, Λουντ (Εμμανουηλίδης), Κουρμπέλης (71′ Ρέις), Χουλτ, Μολέδο (78′ Ευαγγέλου), Χατζηγιοβάνης (71′ Καμπέσας), Κουλιμπαλί

Άλκμααρ: Μπιζότ, Σβένσον, Βλάαρ, Γιάχανμπακς (35′ Σάντος), Όβερεμ, Βέγκορστ (Φράιντεϊ), Βεϊνοβιτς, Σέουτενς, Ουεγιάν, Στένγκς, Βούτενς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News