«Θέμα» ο Μακέντα

Έτσι κάρφωσε την ΑΕΚ ο Μακέντα (vid)

«Βασικός» σημαίνει έτοιμος. Είναι τέτοια η φόρμα του Κίκο Μακέντα που δικαιολογεί την ασταμάτητη χρησιμοποίηση του στο πλευρό του Καρλίτος σε ένα σύστημα που είδαμε, κατανοήσαμε, χιλιογράψαμε ότι ΔΕΝ λειτουργεί;

Ποιος ο λόγος να αναμοχλεύουμε καταστάσεις που φανερά δείχνουν να τραβάνε πίσω τον Παναθηναϊκό; Το καλοκαίρι ο Ερυθρός Αστέρας κι η Αλάνιασπορ ήταν έτοιμοι να προσφέρουν χρήματα για τον Ιταλό, ο Αλαφούζος αρνήθηκε κάθε κουβέντα, ο Μακέντα ανανέωσε.

Το παιδί ξέρει μπάλα, είναι ικανός να πετύχει απίθανο γκολ (όπως στο φιλικό με τον ΟΦΗ) και να χάσει το πιο εύκολο.

Φιλότιμος, δημιουργικός, ομαδικός, θετικό στοιχείο στα αποδυτήρια, επαγγελματίας καλός, αλλά με προβλήματα στην τελική προσπάθεια: όχι ο killer σκόρερ.

Χώρια που …κουτουλάει μπροστά με τον Ισπανό, μην αφήνοντας την ομάδα να χρησιμοποιήσει ένα χαφ στη θέση του, απαραίτητος για τα κουράγια των Κουρμπέλη, Μαουρίτσιο που παίζουν ασταμάτητα και σύντομα θα χρειαστούν φιάλες οξυγόνου.

Σήμερα ο Φεντερίκο είναι ένα από τα πολλά ποδοσφαιρικά «θέματα» της ομάδας. Όχι το σημαντικότερο πρόβλημα όμως ενός συνόλου που δεν ξέρει να αμυνθεί, δεν παράγει φάσεις, μένει από δυνάμεις στην επανάληψη, έχει ψυχολογία ίσα με το πάτωμα και το 90% των παικτών δεν ευχαριστιούνται το γεγονός ότι αποτελούν μέλη του. Φανταστείτε πόσο χειρότερα θα είχε φορτιστεί η ατμόσφαιρα αν επιτρεπόταν η παρουσία οπαδών στο γήπεδο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News