Θελουμε τον καλό… Εξάστερο! - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις 89-65: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός – Ιωνικός για την 14η αγωνιστική της Basket League

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από την μπασκετική παράσταση της Πέμπτης, επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις και τη μονομαχία με τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ (19:15). Οι «πράσινοι» με πνεύμα… εξάστερου διέλυσαν την Ζαλγκίρις Κάουνας την Πέμπτη (89-65) και συνέχισαν τα θετικά αποτελέσματα στην Euroleague. Πλέον, βρίσκονται στο 8-13 και με αναπτερωμένο ηθικό.

Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς έκαναν… πάρτι στο β’ ημίχρονο, μετατρέποντας το εις βάρος τους 42-27 σε 89-65, σημειώνοντας 62 πόντους! Στο εγχώριο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το δεύτερο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί της περιόδου, έχοντας φτάσει τις έξι διαδοχικές νίκες από τις 11 Δεκεμβρίου. Επιβλήθηκε κατά σειρά της ΑΕΚ εντός, του Απόλλωνα Carna εκτός, του Προμηθέα εκτός, του Περιστερίου bwin εντός, του Άρη εντός και του Λαυρίου Megabolt εκτός έδρας. Παραμένει παράλληλα μία από τις τρεις ομάδες που διατηρούν το απόλυτο στην έδρα τους αφού έχει κάνει το 6/6. 

Ο Ιωνικός προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, από τον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο και εντός έδρας από τον Προμηθέα. Είναι παράλληλα μία από τις τέσσερις ομάδες που εξακολουθούν να αγνοούν τη νίκη μακριά από την έδρα τους.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Η παράδοση κόντρα στον Ιωνικό

Ο Παναθηναϊκός έφτασε με άνεση στην επικράτηση στο παιχνίδι του πρώτου γύρου αφού πέρασε από το κλειστό του Πλάτωνα με το 86-62. Είχαν ξεχωρίσει για τους «πράσινους» ο Λευτέρης Μποχωρίδης (14π, 3/4τρ, 4ρ, 3ασ.), ο Αρτούρας Γκουντάιτις (13π.) και ο Γιώργος Παπαγιάννης (12π, 7ρ). Για τον Ιωνικό κορυφαίοι ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (20π, 7ρ.) και ο Νίκος Αρσενόπουλος (15π, 5ασ).

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στην ιστορία των αγώνων με τον Ιωνικό είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Οι Νικαιώτες έχουν σημειώσει δύο νίκες σε σύνολο 33 αγώνων και αυτές στις αρχές της δεκαετίας του 80’. Στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το απόλυτο ενώ οι τέσσερις εντός έδρας νίκες του σημειώθηκαν με διαφορές 20-38 πόντων.

Ράντονιτς: «Τα καλύτερα 20 λεπτά τη φετινή χρονιά»!

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ζαλγκίρις στάθηκε στην προσέγγιση που είχαν οι παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Μαυροβούνιος.

«Για να μιλήσουμε για τα πρώτα 20 λεπτά, ήταν 20 λεπτά με πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση με 11 λιγότερα ριμπάουντ και στη συνέχεια ήταν ένα ματς με τα καλύτερα 20 λεπτά της σεζόν. Είναι περίεργη αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο ημίχρονα και προκαλεί έκπληξη, αλλά αν με ρωτάτε είμαι ευχαριστημένος. Η ενέργεια, η μαχητικότητα, το ομαδικό πνεύμα που δείξαμε. Θέλουμε να δούμε και μερικοί παίκτες πως είναι, όπως και Πονίτκα. Θα δούμε αύριο πως είναι. Επίσης θα δούμε πως θα είναι οι Ουόλτερς και Γκουντάιτις».

Για τη αλλαγή της ομάδας από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο: «Πρέπει να το αναλύσουμε αυτό, αλλά ελπίζω να κατάλαβαν ότι αν παίξουν όπως στο δεύτερο ημίχρονο θα έχουν τέτοια αποτελέσματα. Αν παίζουν όπως στο πρώτο τότε θα έχουμε δυσκολίες. Αλλάξαμε προσέγγιση στο ματς και παίκτες όπως ο Καλαΐτζάκης με έδωσαν ενέργεια στο παρκέ και χαίρομαι για το αποτέλεσμα».

Τι άλλαξε στο ημίχρονο: «Αν δούμε το δεύτερο ημίχρονο όλα είναι ξεκάθαρα. Αλλά πρέπει να δούμε το πρώτο ημίχρονο».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News