Θέλει... διαμάντι στην άμυνα

Θέλει... διαμάντι στην άμυνα

Στο κομμάτι της αμυντικής συμπεριφοράς επικεντρώθηκε ο Αντρέα Στραματσόνι στην τελευταία προπόνηση των Πράσινων στο Τέχελεν.

Ο Ιταλός τεχνικός μοίρασε τους παίκτες του σε δύο ομάδες και εξήγησε στους ποδοσφαιριστές του τον τρόπο που πρέπει να αρχίζει η άμυνα από την …επίθεση, την τοποθέτηση που πρέπει να έχουν στο γήπεδο, αλλά και το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να πρεσάρουν τον αντίπαλο.

[ads2]

Με την ομάδα των Πορτοκαλί ήταν οι: Στιλ, Μέστο, Ευαγγέλου, Ιβανόφ, Χουλτ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Μπουμάλ, Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες και Κλωναρίδης (4-2-3-1), ενώ με την ομάδα των Πράσινων οι: Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Ρέις, Μαυρομάτης, Χουχούμης, Αμπέντ, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος, Λεντέσμα, Λέτο, Μπεργκ (4-4-2).

Ο Στραματσόνι τοποθέτησε τους παίκτες του στο γήπεδο, σύμφωνα με τον τρόπο που θεωρεί πιο σωστό και εξηγούσε στους Πράσινους ότι ο σχηματισμός του 4-2-3-1 πρέπει να γίνεται: “κάτι σαν διαμάντι στην άμυνα”. Ο Ιταλός τεχνικός έλεγε στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πως πρέπει πάντα να γνωρίζουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να πιέσουν και τους έδωσε ένα παράδειγμα:

“Όταν η μπάλα πηγαίνει στον αντίπαλο μπακ, θα πρέπει να έχει αρχίσει η πίεση πριν κάνει το κοντρόλ. Σε διαφορετική περίπτωση, να παραμείνει η άμυνα ζώνης και να περιμένετε το σωστό τάιμινγκ για να πιέσετε”.

Novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News