Θα του δώσει ακόμη μία ευκαιρία ο Παναθηναϊκός;

Παναθηναϊκός: Τον αφήνεις και φεύγει ή τον κρατάς και τον βελτιώνεις;

Ο Πιερ Ντρεοσί τσεκάρει τη λίστα των παικτών που έχει δώσει η ομάδα δανεικούς ώστε να ξέρει ποιους θα καλέσει στη θερινή προετοιμασία.

Αναρωτιόμαστε αν θα πάρει δεύτερη ευκαιρία ο Χουάν Περέα που -άγνωστο γιατί- επιλέχθηκε από τον Τσάβι Ρόκα ν’ αποχωρήσει πέρσι, παρότι η πρώτη του επαγγελματική σεζόν δεν ήταν άσχημη. Το παιδί είχε…γυαλίσει για τα καλά στον Σπύρο Μαραγκό που τον τσέκαρε μήνες, ανάβοντας τελικά το πράσινο φως να έρθει στην Αθήνα.

Πριν αποκτηθεί από την Πόρτο, ο Περέα πέρασε για δύο χρόνια από τη Red Bull Salzburg, ενώ πριν πάρει το αεροπλάνο για Αθήνα βρέθηκε κοντά στο να υπογράψει στη ρωσική Κρίλια.

Διεθνής με τις μικρές ηλικίες της Κολομβίας, όταν βρίσκονταν στην Κ-15 της Escofutuper, ταξίδεψε στη Βολιβία για ένα διεθνές τουρνουά, «γυάλισε» στους σκάουτερ της αυστριακής ομάδας κι εντάχθηκε στην Κ15 της ακαδημίας της. Τα προβλήματα με τους κανονισμούς της FIFA, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχε ευρωπαϊκό διαβατήριο, του στέρησαν τη δυνατότητα να παίξει σε επίσημα ματς και δύο χρόνια αργότερα αποχώρησε. Συνέχιζε όμως να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της Κολομβίας και συμμετείχε στο τουρνουά U-15 της Νότιας Αμερικής.

Για την περίπτωσή του έδειξαν ενδιαφέρον η Άρσεναλ, η Πόρτο και η Μπενφίκα, αλλά κατέληξε στην Πόρτο, αφού προηγουμένως έκανε προπονήσεις και με τους «αετούς» της Λισαβόνας.

Στον Παναθηναϊκό έμαθαν για την περίπτωσή του, του έδωσαν την ευκαιρία και το παλικάρι υπήρξαν ματς που δίπλα στον Κίκο Μακέντα ήταν εξαιρετικό. Τελικά η ανταμοιβή του ήταν να πάει δανεικό στον…Μπέο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News