Θα την κέρδιζε και με... Γιαβόρ!

Θα την κέρδιζε και με... Γιαβόρ!

Ο Παναθηναϊκός έκανε και ροτέισον και αντέδρασε έντονα στην ανεπανάληπτη αδικία της Τρίτης με ένα εμφατικό σκορ απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου που δεν ξεπέρασε τους 70 πόντους! Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ο Παναθηναϊκός έκανε και ροτέισον και αντέδρασε έντονα στην ανεπανάληπτη αδικία της Τρίτης με ένα εμφατικό σκορ απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, η οποία δεν ξεπέρασε τους 70 πόντους! Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Το… απόσταγμα αυτής της διαβολοβδομάδας (της καλύτερης του Παναθηναϊκού) που μένει και σαν συναίσθημα στους φίλους της ομάδας είναι φυσιολογικά, ο θυμός για το «93-97» με τους Μαδριλένους. 1/2 αντί για 2/2 αυτήν την εβδομάδα, «5-9» αντί για «6-8», συνολικά. Ας μην αναλωθούμε άλλο σε αυτό.

Οι πράσινοι είπαν «ως εδώ» και κατατρόπωσαν την Άλμπα σε δύο ημίχρονα που διέφεραν μεταξύ τους. Στο πρώτο είδαμε τους πράσινους σε low τέμπο να εξασφαλίζουν μια διαφορά επτά πόντων με καλούς τερματισμούς στις δύο περιόδους (39-32), στο δεύτερο έπαιξαν περισσότερο προς το παιχνίδι που αρέσκονται οι Γερμανοί, και παρουσιάστηκαν ανώτεροι στην επίθεση (53-37 β’ ημίχρονο).

Τα «σημάδια» της κόπωσης φάνηκαν στους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά όσοι έκαναν «διπλή» βάρδια (οι δύο «Παπ») 30+ λεπτών φάνηκαν αποφασισμένοι εξ αρχής. Δεν ήθελαν άλλο… drama, ούτε παρατάσεις και περαιτέρω καταπόνηση στο σώμα τους.

Παράλληλα, ο Βόβορας δικαιολογημένα «άνοιξε» το ρόστερ και δικαιώθηκε από τους Φόστερ, Κασελάκη και Μπέντιλ (που μαζί με τον Ουάιτ, έχουν αφαιρέσει αρκετό από το βάρος των ευθυνών του Μήτογλου). Για τον πρώτο, επιτέλους έβαλε και εκείνος θετικό πρόσημο στο βαθμό ωφελιμότητας για την ομάδα με τρία τρίποντα και συμπαθητική άμυνα.

Σε κάθε περίπτωση, αποτέλεσε για το Τριφύλλι μια νίκη με πολλαπλά κέρδη, κυρίως ψυχολογικά. 15/34 τρίποντα (44,1%), τον Παπαπέτρου να παίρνει μπρος κόντρα στην αγαπημένη του ομάδα και τους τρεις προαναφερόμενους να αποκτούν ένα boost ενόψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Υ.Γ Το… κερασάκι ήταν η επιστροφή του Σαντ Ρος στο παρκέ. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός να χάνει ούτε για ένα ματς τον κορυφαίο του αμυντικό.

Υ.Γ 2 Η Αρμάνι νίκησε μέσα στην Εφές (69-72), ενώ η Ζαλγκίρις διέλυσε τη Φενέρ (99-62). Ποια νίκησε… αλλά και από ποια έχασε ο Παναθηναϊκός!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News