Θα προκριθεί ο Εξάστερος; Τι λένε οι αριθμοί...

Θα προκριθεί ο Εξάστερος; Τι λένε οι αριθμοί...

Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, ωστόσο το Newspao.gr αναλύει τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο final 4.

Αυτή είναι η όγδοη σεζόν των playoffs της Ευρωλίγκας με το νικητή να κρίνεται στις τρεις νίκες και ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λαμποράλ Κούτσα με μειονέκτημα έδρας.

[ads2]

Στις 28 σειρές αγώνων που έχουν γίνει από το 2008/09 μέχρι πέρσι, 21 φορές έχουν πάρει την πρόκριση οι ομάδες με πλεονέκτημα έδρας (75%) και μόλις επτά εκείνες με μειονέκτημα (25%).

Ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί τέσσερις φορές να διεκδικεί την παρουσία σε Final Four με μειονέκτημα έδρας και έχει καταφέρει να πάρει μόνο μία φορά την πρόκριση, το 2011 με 3-1 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, φτάνοντας τότε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Αντίθετα, γνώρισε τον αποκλεισμό τρεις φορές, μάλιστα διαδοχικές τα τελευταία χρόνια, από Μπαρτσελόνα (3-2 το 2013) και ΤΣΣΚΑ (3-2 το 2014 και 3-1 το 2015).

Η Λαμποράλ Κούτσα έχει βρεθεί μόλις μία φορά με το υπάρχον σύστημα να έχει πλεονέκτημα έδρας και… απέτυχε. Το 2011 αντιμετώπισε τη Μακάμπι και παρότι κέρδισε το πρώτο ματς στη Βιτόρια, έχασε τα επόμενα τρία.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News