Θα μπορούσε να είναι πιο δυνατός αμυντικά

Θα μπορούσε να είναι πιο δυνατός αμυντικά

Ο Βασίλιε Μίσιτς ήταν εξαιρετικός στο ΟΑΚΑ αλλά αυτό δεν μειώνει τις αμυντικές ικανότητες Σαντ Ρος-Μποχωρίδη που εκτέθηκαν από το απίθανο παιχνίδι του παικταρά της Εφές.

Αν θέλαμε να δούμε κάτι πιο ρισκαδόρικο από πλευράς προπονητή στο χθεσινό παιχνίδι ήταν περισσότερη ώρα στο παρκέ τον Γιώργο Καλαϊτζάκη που διαθέτει μάκρος και ταχύτητα, μπας και κούραζε περισσότερο τον…δαίμονα του Αταμάν.

Με τον Γιωργάκη ξεψάρωτο ο κόουτς στο μέλλον θα έχει ευχέρεια να …απλώσει τις άμυνες του, «κλείνοντας» το γήπεδο στα μάτια των αντιπάλων με τρεις δίμετρους παίκτες και Παπαγιάννη, Μήτογλου, Παπαπέτρου να περιμένουν στις πίσω γραμμές.

Αν ο Βόβορας θέλει να χρησιμοποιεί τον Κουβανό πάνω στον πιο επικίνδυνο παίκτη του αντιπάλου, πίσω του θα έχει την ευχέρεια να διαθέτει δύο «μαντρόσκυλα», των οποίων τα τρεξίματα και το μήκος μπορεί να αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της άμυνας αυτής. Το δίδυμο αυτό μπορεί να προσφέρει αγωνιστικό πλουραλισμό, εναλλασσόμενο ως κόμπο και να φέρει μια φρεσκάδα στην ομάδα μιας και (κυρίως ο Λευτέρης) παίζουν με άγνοια κινδύνου χωρίς να τους έχει «ποτίσει» η απειρία και το άγχος από το γεγονός ότι η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι ασήκωτη.

Ο πρωταθλητής δεν έχει βάθος αλλά η δομή της ομάδας (με wings σαν τον Ρος και τον Παπαπέτρου που μπορούν να ανέβουν στη διάταξη ως περιφερειακοί) της επιτρέπει να αναπτύσσεται και να πιέζει εξαιρετικά. Αν στην εξίσωση προστεθούν και παιδιά από το…βάθος του rotation (έχει συμβεί ήδη με τον Λεωνίδα Κασελάκη) τότε ο Βόβορας δύναται να παρουσιάσει μια ακόμα δυνατότερη αμυντικά ομάδα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News