Θα μείνουμε με αναπάντητα ερωτήματα αν διακοπεί η Euroleague

Θα μείνουμε με αναπάντητα ερωτήματα αν διακοπεί η Euroleague

Όλα δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα η Ευρωλίγκα θα ολοκληρωθεί άδοξα, ακριβώς όπως η περσινή. Θα χάσουμε δηλαδή την ευκαιρία να δούμε μέχρι που ήταν ικανός να φτάσει ο Παναθηναϊκός έχοντας το χαμηλότερο μπάτζετ της διοργάνωσης.

Τα λεφτά βοηθούν είναι η αλήθεια, μα τη μπάλα στο καλάθι δεν την βάζουν, μήτε παίζουν άμυνα, ο Γιώργος Βόβορας “έψησε” πολύ κόσμο παρουσιάζοντας ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο που μαχόταν για κάθε ριμπάουντ και κατοχή.

Μπορεί από το 2012 το μπάτζετ να ψαλιδίστηκε μα πάντα το τριφύλλι έβρισκε τον τρόπο να βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. “Καλλιτέχνες της επιβίωσης” είχε χαρακτηρίσει κάποτε τους πράσινους ο Ετόρε Μεσίνα βλέποντας την ομάδα να πρωταγωνιστεί ακόμα κι όταν έφυγε από το προσκήνιο όλη η χρυσή φουρνιά που έδρεψε πρωτιές και ρεκόρ επί ημερών Ομπράντοβιτς.

Το μπάσκετ μας ταιριάζει, σαν λαός είμαστε πονηροί, μεθοδικοί, έξυπνοι, όταν πιστέψουμε μπορεί να γίνουμε πολύ σκληροί μαχητές, βγάζουμε στο παιχνίδι ψυχή, ενέργεια και πάθος στοιχεία που μεταφράζονται στον αγωνιστικό χώρο σε πολλές κερδισμένες μονομαχίες.

Το μπάσκετ που ανέδειξε το 2013 ο Αργύρης Πεδουλάκης το είδαμε κόντρα στη Φενέρ, όπου η ομάδα έπαιξε επιθετική άμυνα. Ο τωρινός κόουτς θήτευσε στο πλευρό του Αργύρη κι έμαθε πολλά από αυτόν, αυτή είναι η μεγαλύτερη (κι η μοναδική) προίκα που πήρε ο Γιώργος Βόβορας καταφέρνοντας μέχρι σήμερα με αστείο μπάτζετ να έχει τον Παναθηναϊκό ψηλά, σκορπώντας ανυπομονησία στο κοινό για το επόμενο παιχνίδι του καμαριού του Ομίλου. Αυτό κι αν είναι κατόρθωμα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News