Θα ήταν αλλιώς το καλοκαίρι αν...

Αλαφούζος: «Μην πάρουμε παίκτες εις βάρος των Ελλήνων»

Ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι δεν είναι ότι έπεσε όρθιος και με το κεφάλι ψηλά, ούτε ότι άφησε την αίσθηση ότι «έδωσε» τη πιο δυνατή του γροθιά απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του.

Περισσότερο την ιδέα ότι τον σεβάστηκε υπερβολικά μας μοίρασε αλλά όπως και να χει γι αυτούς θα έρθει η ώρα της ρεβάνς, τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο.

Οι πράσινοι αξίζουν «κάτι» παραπάνω φέτος κι επειδή απέτυχαν να κάνουν πρωταθλητισμό αλλά και να ξεχωρίσουν μέσω κυπέλλου το μίνιμουμ που καλούνται να ολοκληρώσουν είναι η ευρωπαϊκή έξοδος.

Κρίνοντας από όσα έχουμε δει αυτούς τους μήνες από τον Λάζλο Μπόλονι, τολμούμε να γράψουμε ότι αν ο Ρουμάνος είχε προτιμηθεί από το Ντάνι Πογιάτος οι πράσινοι θα ήταν ήδη πάνω στο δρόμο που οδηγεί στο Κόνφερενς της επόμενης σεζόν.

Ο άνθρωπος έχοντας οπαδούς, Τύπο, παίκτες κόντρα κατά καιρούς μπόρεσε να δώσει εικόνα συνόλου στο σκορποχώρι και αυτή τη στιγμή να είναι φαβορί (στα δικά μας μάτια τουλάχιστον) για την 2η θέση όταν τον χειμώνα η διαφορά σου από τον 2ο Αρη ήταν διψήφια.

Μια σειρά από λεπτομέρειες -χρόνια τώρα- στο πνευματικό πλαίσιο που παίζεται το παιχνίδι αφήνουν πάντα με τον Παναθηναϊκό στα σχοινιά, να παίζει υπό τεράστια πίεση και δίχως κανένα ελαφρυντικό, κάτι επηρεάζει τα δρώμενα στο χορτάρι.

Σε αυτή την περίπτωση και μικρό παιδί θα σκεφτόταν ότι για αντικαταστάτης του Γιώργου Δώνη δεν έπρεπε να επιλεγεί ένας ρούκι κόουτς αλλά κάποιος …περπατημένος!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News