Θα γίνουν όλα ευκολότερα, αν...

Θα γίνουν όλα ευκολότερα, αν...

Με ένα ευέλικτο rotation (ιδανικά για εμάς θα ήταν να έπαιρναν μεγαλύτερο χρόνο Μπεντίλ, Καλαϊτζάκης), δύο μόνο καθαρά γκαρντς με πολύ δυνατά πόδια (Μακ, Φόστερ), προσήλωση στην άμυνα και ριμπάουντ, η Παναθηναϊκός αναρριχήθηκε σταδιακά στην εκτίμηση των οπαδών του που βλέποντας το πρόγραμμα και το αντάμωμα με τις ισχυρές ομάδες νωρίς-νωρίς φοβόντουσαν για…καταστροφές.

Συγκριτικά με το περσινό, πανάκριβο ρόστερ που έφτανε τις κατοστάρες για πλάκα, ο Γιώργος Βόβορας έφτασε άξια να διεκδικεί την εκτίμησή μας αλλάζοντας γρήγορα την αγωνιστική φύση του συλλόγου, χωρίς να έχει στη διάθεσή του επαρκές μπάτζετ για …ψώνια.

Μένει να δούμε εάν σε βάθος χρόνου ο νεαρός κόουτς καταφέρει να αλλάξει και την ιδιοσυγκρασία του κλαμπ, αφού η συνέχεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον πρωταθλητισμό. Χθες μας άρεσε η ηγετική εμφάνιση του Μακ που δικαίωσε τον προπονητή ο οποίος στοιχημάτιζε ότι άμεσα θα έκανε την διαφορά. Ο Σέλβιν

«βγάζει» τη δουλειά που γίνεται από το τιμ γύρω από τον κόουτς που πρέπει να έχει διαρκώς τα μάτια του ανοιχτά στην αγορά για λαβράκια. Ο Αμερικανός απέναντι στην Εφές έκανε ένα πολύ ώριμο αγώνα, προσηλωμένος στα καθήκοντά του, χωρίς άγχος κι ας γνωρίζει ότι δεν αποτελεί την 1η ή την 2η επιλογή στην επίθεση συν ότι υπέγραψε συμβόλαιο λίγων μηνών.

Βάσει των πρώτων εντυπώσεων είναι σίγουρο ότι ο καινούργιος θα ανεβάσει το επίπεδο έντασης, έχοντας στη φαρέτρα του το καλό επιθετικό performance, κάτι που ο κόουτς θα προσπαθήσει να ταιριάξει με το ένστικτο του Νεμάνια Νέντοβιτς που κυριαρχεί σε ταχύτητα σκέψης/λήψη απόφασης με το court vision του. Ο Σέρβος είναι η κολώνα, ο παίκτης που δίνει την αίσθηση υπεροχής αν κι όλοι ξέρουμε πως ο ικανός γκαρντ δεν θα ήταν καλό να φορτωθεί με το στρες της πρώτης και καλύτερης επιθετικής επιλογής.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News