Θα έχει να το περηφανεύεται ο Νίκος Παππάς!

Θα έχει να το περηφανεύεται ο Νίκος Παππάς!

Μακάρι ο Νεμάνια Νέντοβιτς να είναι και στα επίσημα όσο “hot” παρουσιάζεται στα φιλικά, σε αυτή την περίπτωση ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Παππάς, που έπαιξε ρόλο στις διαπραγματεύσεις, θα έχει να περηφανεύεται για το πρώτο deal που έκλεισε στο νέο του πόστο (μέχρι πρότινος λογιζόταν ακόμα ως assistant coach και στη συνέχεια υπεύθυνος του τμήματος scouting).

Ο 29χρονος έπαιρνε 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός τον έκλεισε με 500 χιλιάδες.

Για να γίνει η συμφωνία σε αυτό το ποσό συνέβαλε σημαντικά η επιθυμία του Σέρβου να έρθει στην Ελλάδα, το παλικάρι ήθελε να παραμείνει στο υψηλό επίπεδο κι είδε την προοπτική του τριφυλλιού ως μία win-win συνθήκη.

Στην ουσία, ο Παππάς έφερε στους πρωταθλητές παίκτη που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, που μπορεί να ξεσηκώσει το γήπεδο με το επιθετικό του ταλέντο. Μετά από μια διετία στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Νέμανια θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του Γιώργου Βόβορα την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Από τους πιο έμπειρους παίκτες του ρόστερ, έχει αγωνιστεί σε Ερυθρό Αστέρα, Λιέτουβος Ρίτας, Βαλένθια, Ουνικάχα Μάλαγα και Αρμάνι Μιλάνο, με μικρό πέρασμα από το ΝΒΑ για λογαριασμό των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Τα συνηθισμένα αλισβερίσια ανάμεσα στις ομάδες τον έστειλαν με ανταλλαγή στο Γκόλντεν Στέιτ, το οποίο τότε έβαζε τις βάσεις για την ομάδα που κυριάρχησε στο ΝΒΑ, κυρίως λόγω του απίστευτου μείγματος στην περιφέρεια, με Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον. Χώρος πολύς για έναν Ευρωπαίο γκαρντ δεν υπήρχε και μέτρησε 24 συμμετοχές στη ρούκι σεζόν του, με φτωχά νούμερα και μεγαλύτερη παρουσία στην G-League με τη θυγατρική ομάδα (Santa Cruz Warriors), με την οποία σκόραρε 31 πόντους στο ντεμπούτο του!

Στη διάρκεια της καριέρας του, έχει αγωνιστεί έξι σεζόν στην EuroLeague, έχοντας 10.8 πόντους (με 34.9% στα τρίποντα), 2.8 ασίστ και 1.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Η περσινή σεζόν δεν ήταν πάντως καλή για εκείνον αφού οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα να πέσουν οι μέσοι όροι του (7.9 πόντου και 1.7 ασίστ ανά 16’31”).

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News