Θα αξιοποιήσει τον Καρλίτος ο Μπόλονι;

Θα αξιοποιήσει τον Καρλίτος ο Μπόλονι;

Σήμερα αυτόν τον παίκτη ο Παναθηναϊκός τον αναζητεί, ελπίζοντας ο Καρλίτος να βάλει τα μισά γκολ που έβαζε κάποτε ο Κριστόφ Βαζέχα.

Η συνταγή του πρωταθλητισμού στην Ελλάδα είναι απλή: καλές σχέσεις με την ΕΠΟ (το γράφουμε όσο πιο κομψά μπορούμε) ισχυρή άμυνα, ένας τουλάχιστον ηγέτης, δυνατή έδρα και πάνω απ΄όλα επίθεση που να βάζει πολλά γκολ.

Αυτό το κατορθώνεις είτε αν έχεις ένα πολύ οργανωμένο επιθετικό παιχνίδι ή αν έχεις ένα μεγάλο…μπαμπούλα, δηλαδή ένα ποδοσφαιριστή που με την παρουσία του προκαλεί πονοκεφάλους σε όσους είναι υποχρεωμένοι να τον αντιμετωπίσουν.

Σήμερα αυτόν τον παίκτη ο Παναθηναϊκός τον αναζητεί, ελπίζοντας ο Καρλίτος να βάλει τα μισά γκολ που έβαζε κάποτε ο Κριστόφ Βαζέχα.

Με 15 γκολ στο τέλος της χρονιάς οι πράσινοι θα είναι ικανοποιημένοι.

Ο Ισπανός δεν είναι (όπως ο Πολωνός) ένα φορ κινητικό, από αυτά που έχουν ειδικότητα να ανοίγουν κλειστές άμυνες κυρίως των ομάδων που πάνε να παίξουν κόντρα στη δική του περιμένοντας.

Ο Ίβηρας είναι τεχνίτης, αργός αλλά με την μπάλα ιδιοφυής, το είδαμε με το τακουνάκι του στον Αϊτόρ στο ματς με τον Παναιτωλικό και το άνοιγμά του στον Χατζηγιοβάνη με εξωτερικό φάλτσο στο Καραϊσκάκη όπου ο Μυτιληνιός του στέρησε την ασίστ πετώντας την μπάλα πάνω στον Ζοζέ Σα.

Τα πέντε γκολ που έχει βάλει ως τώρα …περπατώντας και χωρίς να έχει ρυθμό, κουβαλώντας μερικά παραπανίσια κιλά είναι η απόδειξη ότι μπορεί να κάνει πράγματα με όπλο την ταχύτητα σκέψης και την αυτοπεποίθηση που πάντα οπλίζει τους γκολτζήδες όταν εκείνοι βρίσκουν ρυθμό.

Αυτού του τύπου τα προσόντα λογικά θα τον καταστήσουν κακό συναπάντημα για όσους αποφασίσουν να τον περιμένουν κλεισμένοι στην περιοχή τους: τέτοιοι αντίπαλοι, ψαρωμένοι συχνά από την τεχνική του και την φανέλα του φοράει υπάρχουν πολλοί στη Σούπερ Λίγκα, το ζήτημα είναι να τον μονιμοποιήσει ο Μπόλονι που ακόμα με τους φορ ψάχνεται, αναμενόμενο μιας κι η γραμμή κρούσης είναι φορτωμένη με ποιοτικά παιδιά, εντελώς διαφορετικών χαρακτηριστικών.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News