«Τετρακίνητος» με... χρυσή εξέδρα!

«Τετρακίνητος» με... χρυσή εξέδρα!

Το «4×4» με τη νέα νίκη επί του ΟΦΗ αποτελεί από μόνο του, εμπράκτως, την ποδοσφαιρική πρόοδο του Παναθηναϊκού, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος είναι η λογική, που επανάφερε ο Λάσλο Μπόλονι, ακόμη και με το «παρκάρισμα» εκατομμυρίων στις εξέδρες της Λεωφόρου. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Το «4×4» με τη νέα επιτυχία επί του ΟΦΗ αποτελεί από μόνο του, εμπράκτως, την ποδοσφαιρική πρόοδο του Παναθηναϊκού, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος είναι η λογική, που επανάφερε ο Λάσλο Μπόλονι, ακόμη και με το «παρκάρισμα» εκατομμυρίων στις εξέδρες της Λεωφόρου. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Η ευάλωτη στις αντίπαλες επιθέσεις, άμυνα του Ντάνι Πογιάτος, αυτός ο «εφιάλτης» με το… καλημέρα στη σεζόν, μετετράπη από τον Ρουμάνο σε άμυνα από μπετόν. Πέντε ματς χωρίς να δεχθεί γκολ, ισάριθμα clean sheets από τον Διούδη… έξι τέρματα ενεργητικό (0-0 Αστέρας, 0-1 Απόλλωνας, 2-0 ΑΕΛ, 0-1 Άρης, 2-0 ΟΦΗ), επτά νίκες στα τελευταία εννέα ματς, δέκα διαφορετικοί σκόρερ (Μακέντα, Καρλίτος, Αϊτόρ, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής, Εμμανουηλίδης, Ιωαννίδης, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες).

Με εξαίρεση εκείνο το τέταρτο των απρόσμενων… δυσλειτουργιών μεσοαμυντικά (30-45′), έπειτα από το 1-0 του Σένκεφελντ, ο Παναθηναϊκός δεν θα έλεγε κανείς πως είδε και έπαθε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Ο Διούδης έκανε μόλις μια απόκρουση στο ματς, ενώ η αμέσως, επόμενη απειλητική στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ήταν ένα δύσκολο σουτ που έπιασε ο Στάικος από καλό σημείο.

Για πρώτη φορά, σκόραρε αμυντικός για το Τριφύλλι, ενώ, όπως συνέβη και στο εντός με την ΑΕΛ, η επισφράγιση του αποτελέσματος ήρθε στα τελευταία λεπτά. Το σόλο του αστραφτερού, Αλεξανδρόπουλου στη φάση του 2-0 είναι για… Όσκαρ, ενώ απόλυτα βελτιωμένος εμφανίστηκε και ο Καμπετσής. Πολλά θα έχει να συζητήσει με τους συνεργάτες του και ο Φαντ Σχιπ, σχετικά με τη νέα γενιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού (να τα βλέπει ο «Ζάγα», που βιάστηκε).

Δεν είναι ψέμα, πάλι, πως ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΟΦΗ με ενδεκάδα… αξίας, παρόμοιας με της βασικής του Γιώργου Δώνη το 2018-2019, τη χρονιά, μάλιστα, που η διοίκηση αποφάσισε να ανεβάσει χρηματικά τον πήχη. Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα, Αϊτόρ και Αγιούμπ κόστιζαν, όσο όλοι οι αγωνιζόμενοι με τους Κρητικούς.

Ο Λάσλο Μπόλονι, δίχως μεταγραφές, έκανε «μεταγραφές» από παραγκωνισμένους και κομμένους. Τους έβαλε όλους στο ζύγι, αγνόησε τις ετήσιες απολαβές του καθενός και έστρωσε με έμφαση στην τακτική, μια ΣΩΣΤΗ ομάδα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News