Τέτοια μεταγραφή θέλει ο Παναθηναϊκός!

Τέτοια μεταγραφή θέλει ο Παναθηναϊκός!

Το… στενό πορτοφόλι του Παναθηναϊκού βάζει μεγάλα εμπόδια στο προπονητικό τιμ να βρει τον παίκτη που θέλει για να του προσφέρει τα …κλειδιά της ομάδας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο πρωταθλητής καλείται να βρει “έξυπνο” παίκτη. Το θέμα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι τι θα κάνεις τη μπάλα στα τελευταία οκτώ δευτερόλεπτα της επίθεσης, ξέρουμε ότι όλα τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται στις επιθέσεις μισού γηπέδου. Η διαπίστωση -που έχουν κατανοήσει και άνθρωποι που τώρα άρχισαν να μελετούν μπάσκετ -είναι επαναλαμβανόμενη, αυταπόδεικτη και επέχει πλέον θέση μπασκετικού αξιώματος. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια στα οποία δεν κερδίζει ο πιο γρήγορος, ούτε αυτός που σουτάρει καλύτερα. Κερδίζει αυτός που σουτάρει καλύτερα και πιο γρήγορα στο μισό γήπεδο. Το στοίχημα της φετινής επίθεσης του Παναθηναϊκού είναι μια μάχη προσωπικοτήτων και μπασκετικής φιλοσοφίας. Ο Φόστερ όταν πάρει τη μπάλα στα χέρια θα σουτάρει γιατί αυτό ακριβώς λέει το DNA του.

Ο Νέντοβιτς όταν πασάρει τη μπάλα στην αρχή της επίθεσης τη θέλει πίσω πριν το τέλος της. Ο Μποχωρίδης είναι μια ενδιάμεση κατάσταση που όμως δεν εγγυάται ισορροπία. Η χημεία των τριών άσων του Παναθηναϊκού θα αποτελέσει το νούμερο ένα κριτήριο επιτυχίας της ομάδας στην Ευρωλίγκα, ενώ ακόμα δεν έχει προκύψει ο μεγάλος “άγνωστος Χ” που προαλείφεται για βασικός μιας και δεν πιστεύουμε ότι η συνεργασία με τον Σάικς θα μακροημερεύσει.

Ο Βόβορας, θιασώτης του ‘’σκεπτόμενου μπάσκετ’’, πρέπει να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στα δικά του πιστεύω και στο ένστικτο μιας ομάδας που για χρόνια έμαθε να “ακουμπά” σε ΜΥΘΙΚΟΥΣ πόιντ γκαρντ. Το θέμα όμως δεν είναι όσα λέει και σκέφτεται αυτή τη στιγμή ο κόουτς αλλά ποια ακριβώς στιγμή αυτός κι οι κουμανταδόροι της πράσινης περιφέρειας θα διαβάζουν ταυτόχρονα την ίδια σελίδα του βιβλίου.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News