Τέτοιοι παίκτες γεμίζουν τα γήπεδα

Τέτοιοι παίκτες γεμίζουν τα γήπεδα

Ομάδα ικανή για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πήρε με εμφατικό τρόπο τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, σε ένα ματς που δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι αν οι πράσινοι δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Όλα αυτά από μία ομάδα που δεν είχε σταυρώσει νίκη φέτος σε ντέρμπι.

Ωστόσο, αυτό το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ (η οποία είναι αλήθεια ότι ήταν άδεια από ενέργεια) ανήκει στο παρελθόν και πλέον αυτό που απομένει είναι η τελική έκβαση των πλέι οφ, ώστε να ξεκινήσει στην ομάδα ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν, εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλο το ενδιαφέρον, ώστε ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά να εμφανιστεί έτοιμος και ανταγωνιστικός να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα και να αφήσει τις πρωτιές των πλέι οφ στην άκρη. Στο αθηναϊκό ντέρμπι όμως έλαμψε το αστέρι του Βιγιαφάνιες.

[ads2]

Στην ουσία τώρα, που αφορά την επόμενη μέρα ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια έχει έναν ποιοτικό κορμό και πρέπει να χτίσει γύρω από αυτόν. Ειδικά από τη μέση και μπροστά οι πράσινοι δεν χρειάζονται πολλά ανακατέματα και οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ θα αφορούν κυρίως την άμυνα και την μεσαία γραμμή.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι το τριφύλλι διαθέτει τον ποιοτικότερο φορ περιοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα και αναφερόμαστε φυσικά στον Μάρκους Μπεργκ. Πλέον από τον Ιανουάριο ήρθαν να προστεθούν ένας απρόβλεπτος παρτενέρ(Λέτο) και ένας γεννημένος δημιουργός(Βιγιαφάνιες). Οι δύο Αργεντινοί είναι παίκτες που ανατρέπουν τους συσχετισμούς και δεν τους βρίσκεις εύκολα.

Κι αν για τον Σέμπα έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και στον 25χρονο, που είναι μικρός στο μάτι, αλλά μεγάλος σε ταλέντο και τεχνική κατάρτιση, τέτοιοι παίκτες γεμίζουν τα γήπεδα και πουλάνε φανέλες. Ο Βιγιαφάνιες δείχνει ως τώρα ότι έχει το απαραίτητο ποδοσφαιρικό θράσος που χρειάζεται, ώστε να πάρει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του στο κομμάτι της δημιουργίας. Μια θέση που έλειπε εδώ και χρόνια ένας τέτοιος παίκτης στο τριφύλλι.

Ταυτόχρονα, παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Λούκα είναι απίστευτα ώριμος και ομαδικός, ενώ για τον χαρακτήρα του ακούγονται τα καλύτερα. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι πράσινοι μπορούν να στηριχτούν στον Βιγιαφάνιες, που έχει «κουμπώσει» στη συνεργασία με τους πολύπειρους ηγέτες της επιθετικής γραμμής και αυτό είναι το καλύτερο νέο, όσον αφορά τις προσδοκίες του συλλόγου για τη νέα χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News